За Жени

ПОСТ

Измислили са го нашите предци. Проявили са голяма мъдрост. Постът е гладуване, своеобразно прочистване на организма и възможност за отдих след прекомерна употреба на месо, мазнини, месни булйони, сладкиши.
Самата природа по време на умереното гладуване, когато се консумират много плодове, зеленчуци, каши, а олиото замества мазнините от животински произход, прочиства организма от вредните и ненужни вещества и го подмладява. Много е полезно и за болните, и за здравите, един път седмично изобщо да не се яде нищо, а само да се пият сокове, билкови отвари или да се ядат ябълки. Задължително използвайте лятото за пречистване на организма, за почивка за всичките му органи. Нека в менюто ви има зеле, краставици, лук, печени картофи, елдови и пшенични каши, олио. Откажете се напълно от захарта , брашното, бонбоните, пикантните подправки, пърженото, пушеното, животинските мазнини, алкохола, силния чай.
Много хора се подлагат на млечна диета. Това не е много правилно. Млякото никога не е било предназначено от природата за храна на възрастния човек, а е само за кърмачета. Нито едно животно, след отбиването му от майчината кърма, никога не я ползва отново. Освен котката и кучето, които , между другото , ние сами сме ги научили да пият мляко. Прясното мляко често вреди и на жлъчния мехур, и на черния дроб, и на подстомашната жлеза, и на стомаха. Затова много по полезни са зеленчуковите и соковите диети, кашите. А млякото, ако имате към него по-големи предпочитания, по-добре го консумирайте във вид на млечно-кисели продукти.

Последна промяна (Неделя, 22 Ноември 2009 19:41)