За Жени Коса Koсопадъд-разбивач на самочувствие

Koсопадъд-разбивач на самочувствие

Косопад може да имате от употребата на неподходящ шампоан,бои или хормони.
Чували сте че ако дневно по четката или гребена остават повече от 100 косъма,имате сериозен проблем,защото косата започва силно да оредява с времето.Разбира се няма човек,който да седне да си броив сички паднали косми през деня,но забележим ли такава тенденция трябва да вземем своевремени мерки.В такъв случай много жени прибягват към скапи препарати.Най-често без резултатно.При косопада трябва да се търсят точните причини и тогава да се лекува.Ето най-честите от тях и с какво можем да си помогнем.

ТВЪРДЕ МНОГО ХИМИЯ:
Постояните обезцветяващи и оцветяващи се средства,а към тях и горещата струя от сешоар дразнят кожата на главата и я изсушават.киселините шампоани разрушават киселината предпазна обвивка,в следствие на което разтежът се нарушава,падналите косми не израстват достатъчно бързо.
Ако появата на косопад е в резултат на честото третиране с бои и други химикали,ограничете или прекратете за известно време употрбата им.Оставяйте косата да изсъхне сама.И нея връзвайте.
ЛИПСА НА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛНИ ВЕЩЕСТВА:
Както знаете с каквито и маски, и балсами да подхранваме външно косъма,истинската храна за косъма пристига от организма.Косата се нуждае преди всичко от желязо,цинк,витамин B и C,за да расте.Яжте много пресни зеленчуци,пълнозърнести и соеви продукти,1 седмично риба.
ГЕНЕТИЧНО ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ КОСОПАДА:
В този случай корените на косъма вече не произвеждат косми,което е наследствено обусловено,случва се често и при младите хора.
Оставете лекар да направи анализ на косъма ви,след което лекувате с пррепеарат продължително време.Ако корените са вече закърнели няма да расте повече коса.
ХОРМОНАЛНИ ОТКЛОНЕНИЯ:
В този случай жената губи косми равномерно по цялата глава.Направете си хормонално изследване чрез кръвен тест.
СМУЩЕНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА:
поради по-ниска или завишена функция на щитовидната жлеза,косата може да се изтъни,да стане чуплива и да посивее по рано.В този случай също е добре да си направите хормонално изследване.
ОТКЛОНЕНИЯ В ИМУННАТА СИСИТЕМА:
Растежът спира,космите се чупят от корените често.Задължително се консултирайте с лекар.Изследвайте тъкан на кожата на главата.

Последна промяна (Четвъртък, 19 Ноември 2009 20:08)

 

Още по темата