За Жени Здраве БРОНХИТ - НАРОДНА МЕДИЦИНА

БРОНХИТ - НАРОДНА МЕДИЦИНА

Здраве - Здраве

БРОНХИТ 1
Вари се чай от подбел, мащерка, лайка или бъз и се пие редовно 10 дни вместо вода.
БРОНХИТ 2
8 ореха се счукват с черупките и се варят с 3 супени лъжици мед в 1 л. вода, докато остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден по 1 супена лъжица половин час преди ядене.
БРОНХИТ 3
1 чаша мляко и 1 супена лъжица конски босилек се варят. Изварява се добре и се прецежда. Пие се много горещо - четвърт чаши преди лягане.
БРОНХИТ 4
1 чаша свинска мас се измива. Мажат се гърдите, дланите на ръцете, стъпалата на краката. Пие се чай от липа, смесен с мащерка, риган, мента, в продължение на 7 вечери.
БРОНХИТ 4
2 препълнени супени лъжици с ленено брашно /от аптеката/ се слагат в 1 л.вода. Прибавят се половин пакетче канела, 20-30 зърна карамфил и 1 индийско орехче, леко счукано с карамфила. Всичко това ври 10 минути. След като поизстине, се прецежда и се добавя половин чаена чаша мед. Пият се 4 кафейни чашки на ден. Към изцедените съставки се добавят 2 чаши вода, за да се сварят и използват още веднъж. Рецептата може да се повтори. Действа отхрачващо.


БРОНХИТ 5
Бял и жълт равнец, червен кантарион, жълт кантарион, мащерк, риган, подбел и връхчета от бор в равни части. Билките се берат по време на цъфтежа, изсушават се на сянка, нарязват се на ситно и се смесват. При нужда 2 супени лъжици смес се кипва 2-3 минути в 1 л. вода. Отварата  се пие вместо чай - може и подсладена, по 1 винена чаша 3 пъти на ден.
БРОНХИТ 6
40 г. цвят от акация се вари в 1 л.вода, докато остане наполовина. Слага се 500 г. небетшекер и се  пие като сироп.
БРОНХИТ 7
Червен кантарион се счуква и се пресява. Половин чаена лъжичка от кантариона се смесва с 1 чаша мед и се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. преди ядене.
БРОНХИТ 8
2 ореха се счукват, слагат се в бира заедно с 1 пакетче небетшекер и се варят, докато остане наполовина. След прецеждане се пие като сироп за кашлица.
БРОНХИТ 9
6 глави кромид лук се обелват, разрязват се на 4 парчета и с 1 супена лъжица анасон се слагат в 3 л. вода. Вари се, докато остане наполовина, и след това се пие.
БРОНХИТ 10
Взема се парче прополис, колкото грахово зърно, и същото количество сакъз и се дъвчат по 15 минути  в продължение на няколко дни. Употребява се също при задух и възпаление на носоглътката.

 

Още по темата