За Жени Коса ШАМПОАНИ БЕЗ ХИМИЯ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА

ШАМПОАНИ БЕЗ ХИМИЯ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА

 

БЕЗ АРОМАТИЗАТОРИ И КОНСЕРВАНТИ, ТЕ СА ИСТИНСКИ БАЛСАМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИЯ СКАЛП

Ако кожата на главата ви е чувствителна, трябва да подхождате внимателно към миещите продукти. Често пъти химията – ароматизатори и консерванти, в готовите шампоани предизвикват алергии. Съветваме ви да си приготвите шампоани от натурални продукти.

 

 

ЗА СУХА КОСА

С ЖЕЛАТИН – Залейте 1 с.л. желатин с 3 с.л. хладка вода и изчакайте 30 минути, за да бухне. Поставете съда на водна баня. Когато желатинът се разтвори напълно, прибавете два жълтъка. Разбъркайте и нанесете сместа по дължината на косъма. След 10 минути измийте с шампоан и топла вода. Домашният съдържа голямо количество протеини, които ще сгъстят косата и ще и придадат блясък.

С МАСЛА – Залейте 1 с.л. желатин с 70 мл. топла вода и го оставете настрани за 30 минути. Прецедете течността /може да не се е разтворил напълно/, прибавете 1 ч.л. ябълков оцет и по 2 капки масло от розмарин и конски босилек. Енергично разбъркайте шампоана и го втрийте в скалпа и по косата. След 10 минути измийте.

С БАНАН – Изберете полуузрял банан и го обелете. Настържете на ренде и към кашата сложете 1 жълтък и 1 с.л. лимонов сок. Така приготвения шампоан е подходящ за нормална и суха коса. Измийте косата и тя ще ухае приятно.

 

ЗА МАЗНА КОСА

С ГРАХ – Смелете в кафемелачката шепа сух грах. Залейте брашното с топла вода и го оставете да престои до сутринта. Нанесете рядката каша върху косата и след 30 минути измийте с топла вода. Граховият шампоан ще измие перфектно косата и ще попие излишната мазнина.

 

ЗА ЧУВСТВИТЕЛЕН СКАЛП

С ЛАЙКА – Залейте 2 с.л. сухи цветове с вряла чаша вода. Оставете настойката да престои 30 минути. Прецедете и прибавете следната маслена композиция – 1 ч.л. рициново масло и по 2 капки масло от конски босилек, розмарин, кедрово и чаено дърво. Разбъркайте съставките и изсипете 50 г. настърган глицеринов сапун. Шампоанът е готов. Може да го съхранявате в хладилник до 2 седмици.

 

Последна промяна (Вторник, 24 Май 2011 14:43)

 

Още по темата