За Жени Здраве КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КЪРКОРЕНЕТО НА ЧЕРВАТА И ЗАСТОЙНИТЕ ПРОЦЕСИ В ОРГАНИЗМА

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КЪРКОРЕНЕТО НА ЧЕРВАТА И ЗАСТОЙНИТЕ ПРОЦЕСИ В ОРГАНИЗМА

Здраве - Здраве

Почти няма човек, който да не е изпитвал различни смущения в стомаха или червата. Нерядко тези оплаквания стават хронични и влошават като цяло качеството на живот, предизвикват напрежение, нервност. Добрата новина е, че много от причините за стомашно-чревните проблеми може да се предотвратяват. А те може да са;

 

НЕКАЧЕСТВЕНА ПИТЕЙНА ВОДА - Повечето вредни примеси и средства за пречистване вредят на стомашно-чревният тракт много повече от небалансираното хранене. А ако прибавим към сравнително вредните /в големи количества/ кафе и пакетирани готови сокове и абсолютно вредните газирани напитки, многострадалният стомах е заливан всекидневно с отровни течности. Затова и издава жални'' стонове'. Поставете на батерията качествен филтър. По възможност пийте минерална или изворна вода, пресни сокове. Избягвайте водата от крана. Кафето в умерено количество не вреди на здравето, но ако имате здравословни проблеми, по добре преминете на чай. Когато организмът е подложен продължително на изтощителен режим, умората се натрупва и след време се появява проблем със здравето - изостряне или поява на хронични заболявания.

ОТДЕЛЯЙТЕ ЗА СЪН НЕ ПО МАЛКО ОТ 7 ЧАСА - ПЛЮС 20 МИН. ЗА ЗАСПИВАНЕ - Най полезният и здрав сън е до полунощ, затова си лягайте рано. Организмът е много консервативен и привиква към един или друг режим. Ако всеки ден си лягате в 11 часа вечерта и ставате в 7, след известно време ще си изработите рефлекс да заспивате и се събуждате точно по това време. Стомашно-чревният тракт се влияе от ударите в корема и дори от прекалено тесните колани. В тези случаи се нарушава нормалната дейност на стомаха, появява се парене, болки, чувство за дискомфорт.

Бременните жени трябва да се консултират с лекаря си при всяко смущение в храносмилането. А ако по някаква причина трябва да се пристягате, разхлабвайте дрехите около корема половин час преди хранене и му дайте свобода не по малко от 2 часа.

 

 

Още по темата