За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО КАКВИ НАПИТКИ ДА ПРИЕМАМЕ

КАКВИ НАПИТКИ ДА ПРИЕМАМЕ

Най-популярният стимулатор на жизненост, това е , разбира се кафето, но популярността и ефективността му, за съжаление, често се разминават в общественото съзнание.
Да кафето наистина има стимулиращ ефект, но продължителността му е сравнително кратка и настъпваща след това отпадналост ще се почувства още по-силно.

И ако след това се протегнете към следващата чаша, рискувате да прекалите с кофеина и в крайна сметка да си спечелите безсъние.При това, проблемите със съня са последното нещо, което ви трябва с това постоянно чувство на умора.
КАКВО ДА ПРАВИМ? - Пийте ободряващи напитки, но с по-леко действие. Например билков чай с пресен лимонов сок или млян джинджифил. Това растение, между другото, може да добавяте към храната в маринован или сушен вид: той ускорява метаболизма, а трапчивият му вкус и мирис ще ви помогнат по-лесно да се съсредоточавате и да се настройвате за работа. Същото одобряващо действие имат и и китайският лимонник, жен-шенът, а дори канелата и какаото.
Така,че вместо да пиете кафе/както и черен и зелен чай, които също съдържат доста кофеин/, опитайте се да пиете от тези сладки питиета, или дори горещ шоколад.
От чайовете по-добре е да дадете предимство на белия - в него има по-малко кофеин и много Л-теанини, които наистина подобряват концентрацията и стимулират нервната система.

Последна промяна (Вторник, 09 Март 2010 06:17)

 

Още по темата