За Жени Ръце и нокти Ръце БОЛЕСТИ ПО КОЖАТА

БОЛЕСТИ ПО КОЖАТА

Кожата на пръстите, китките и ръцете е предразположена към много проблеми, алергии, екземи, брадавици, брадавици и т.н.


СЪРБЕЖ:
Основно сърбежът може да бъде алергична реакция на лекарство, козметика.Правете си студени компреси и посетете дерматолог за да установи причината.
ГЪБИ, НАПУКАНИ РЪЦЕ:
Причината за това е излагането на студ или постояният контакт на ръцете със силни препарати. Сухата и напукана кожа понякога е ранен занак за недостига на витамини. Използвайте ръкавици при миенето на съдове и редовно овлажнявайте ръцете си.
ЕКЗЕМА:
Екземата е една от формите на дерматита, която се характеризира с възпалението на кожата придружено със зачервяване. Образуват се мехурчета, които се увеличават, понякога се лющят и се покриват с коричка. Причините са много дори и алергии. Раздразнение на кожата, прекаленото и изсушаване, стрес или наследствени фактори.
АЛЕРГИИ:
Кожата може да бъде чувствителна към козметика, дрехи, от замърсения въздух, при промени в здравословното ви състояние. Възникват такива алергични реакции, като подуване, петна, обриви. Най-добрият начин да се справите с алергията е да избегнете дразнеяото вещество, така че трябва да внимавате до какво се докосвате.
БРАДАВИЦА:
Брадавиците са малки, твърди патологични израстъци върху кожата, причинени от тази инфекция на горния слой на кожата или лигавиците. Брадавиците се предават чрез допир, но могат да минат няколко месеца преди те да станат видими. Обикновено брадавиците са с телесен цвят и изпъкнали, но някой видове са тъмни, гладки и плоски. Повечето от тях след време изчезват, избягвайте обаче да ги разчесвате.

 

Още по темата