За Жени Коса

Коса

ОПАДАНЕ И ПОБЕЛЯВАНЕ НА КОСАТА

Хубавата, здрава коса краси човека. Преждевременното побеляване и опадане на косата причинява силна тревога, особено у млади мъже и жени. Главна причина за това е себореята. Различни фактори, като нарушеното кръвообръщение и недохранването, са едни от причините за преждевременното побеляване на косата. Неправилни навици в храненето, погрешна диета, нездравословни жилищни условия, напрежение и преумора, а и наследствеността са допълнителни фактори, които допринасят за болестното състояние.
Главните причини за опадане и побеляване на косата са душевното напрежение и непълноценното хранене. В допълнение към хигиенните грижи за косата от първа необходимост за нормална , здрава и растяща коса е снабдяването на организма с необходимите витамини от групата В, мед, желязо и йод.Осигуряването им чрез една балансирана диета и подходящи грижи за косата може да спомогне за лечение на оплешивяването и побеляваването.
Следната рецепта не само лекува заболяването, но и помага за растежа на здрава и лъскава коса.
ЛЕЧЕНИЕ - 1 кг. сухи семена от Citrujjus colocynthis /колоцин/ и 1 кг. семена от Melia azadirachta  се накисват един ден в пресен сок от  Phylanthus emwlica. След изсушаване 2-3 дни на сянка се извлича маслото им, което се разрежда с равни количества кокосово или маслиново масло. Редовното масажиране на косата и скалпа с него дава здрава, лъскава и красива коса.
ДИЕТА - изварата, каймакът и биволското мляко трябва да се избягват.

Последна промяна (Понеделник, 07 Декември 2009 22:09)

 

Koсопадъд-разбивач на самочувствие

Косопад може да имате от употребата на неподходящ шампоан,бои или хормони.
Чували сте че ако дневно по четката или гребена остават повече от 100 косъма,имате сериозен проблем,защото косата започва силно да оредява с времето.Разбира се няма човек,който да седне да си броив сички паднали косми през деня,но забележим ли такава тенденция трябва да вземем своевремени мерки.В такъв случай много жени прибягват към скапи препарати.Най-често без резултатно.При косопада трябва да се търсят точните причини и тогава да се лекува.Ето най-честите от тях и с какво можем да си помогнем.

Последна промяна (Четвъртък, 19 Ноември 2009 20:08)

продължава>

 

ОТКАЗЪТ ОТ МЕСО Е ПРИЧИНА ЗА ОКАПВАНЕ НА КОСАТА

Продуктите от животински произход са основен доставчик на белтъчини в нашия организъм. Ако престанете да ги приемате, ако ги изключите от менюто си, на вас няма да ви достигат тези толкова важни вещества - белтъчините. Преди време се смяташе, че липсата на белтъчини води основно до слабост, умора и дисбактеиоза. Но през последните години по-активно се заговори за това как дефицитът на белтъчини се отразява на външността. По точно - именно поради тази причина интензивно започва да окапва косата. Продължителния недостиг на тези вещества може да се превърни в причина и за едно много сериозно заболяване - оплешивяване.
Затова препоръката е следната - ако се придържате към вегетарианския начин на хранене, тогава  вместо животински белтъчини, наблягайте на растителните. Непременно включвайте в менюто си грах, ядки, гъби. И соевите продукти са полезни, но в по-малки количества. Защото те може да провокират онкологични болести. Като вариант в това отношение можете да опитате биоактивни добавки - обаче само тези, които притежават сертификат и се продават в аптеките.

Последна промяна (Четвъртък, 19 Ноември 2009 20:26)

 

КОСОПАД - НАРОДНА МЕДИЦИНА

5 г. амоняк, 25 г. терпентинова есенция, 25 гр. камфоров спирт се размесват добре. От тази течност се втрива в кожата на главата вечер преди лягане. След 1 месец косата престава да капе и започва да расте.

30 г. корени от репей се варят в 500 г. вода в продължение на 15 минути. Сотварата се масажират косата.

Смесват се сокът от 1 лимон, 1 ампула витамин А и жълтъкът на 1 яйце. Маже се косата.

Корените на косата се натриват с пресен лук. Лукът може да се накисне предварително в спирт или ракия. Главата се завива добре, за да се стопли, и се измива на другия ден.

Последна промяна (Неделя, 15 Ноември 2009 14:09)

продължава>