За Жени Лице и кожа

Лице и кожа

СУХА КОЖА - НАРОДНА МЕДИЦИНА

1. СУХА КОЖА
2 глави лук се опичат, смачкват се на каша и към нея се прибавя 2 супени лъжици мед. Сухото място се маже и след 20 минути се измива само с вода.
2. СУХА КОЖА
Като лосион може да се използва запарка, получена от 2 супени лъжици венечни листа от мак, които се попарват с 200 г. вряла вода. Киснат в продължение на 1 час.
3. СУХА КОЖА
Прави се маска на лицето от 1/4 прясна зелка разбита на каша смиксер. Престоява 20-30 минути и се измива със студена вода. Слага се подходящ крем.
4. СУХА КОЖА
Настъргват се сурови картофи да станат на каша, прибавя се 1 ч.л. зехтин, 1 ч.л. сок от лимон, нанася се на лицето и след 20-30 минути се измива с топла вода без сапун и се маже с крем. Прави се 1 до 3 пъти в седмицата.
5. СУХА КОЖА
Добре измитите и подсушени лице и шия се намазват 3-4 пъти с памуче, натопено в олио, след което се втрива яйчен жълтък до образуването на белезникава маса. Престоява 20 минути, изплаква се с топла/ но не гореща вода/. Кожата става много мека и гладка и е добре веднага да се намаже с бебешки крем.

 

КРЕМОВЕ ПОДМЛАДЯВАТ С 10 ГОДИНИ

Край на упойките, скалпела, болките и продължителното възстановяване  след пластичната операция. Козметиката  отиде толкова надалеч, че ни обещава подмладяване с 10-15 години само с помади и масаж. Бръчките изчезват, и то за две седмици. На всичкото отгоре гладкото лице и копринена кожа се запазват за 2 години. После терапията се повтаря отново. Чудото е създадено в лабораторията на парижкия гигант ''G.M.Collin''и съдържа извлек от червено водорасло от крайбрежието на Хавай и екстрати от смоли, киви и манго
Но докато се решите да пробвате парижките новости, може да се подмладите и в домашни условия с нашите народни рецепти. Маските се нанасят на лицето и шията, оставят се да действат 15 минути и се измиват с хладка вода. После се поставя подхранващ крем.