За Жени Здраве АСПИРИНЪТ ''УДРЯ ''ПО БЪБРЕЦИТЕ

АСПИРИНЪТ ''УДРЯ ''ПО БЪБРЕЦИТЕ

Здраве - Здраве

В никакъв случай не трябва да приемате не само аспирин, но и други лекарства за понижаване на температурата. Дори малина и липа. Защото и в лекарствата, и в растенията, се съдържат еднакви вещества, понижаващи температурата. А те нарушават кръвоснабдяването в бъбреците.
Получава се така,че основният филтър на организма ни, който изхвърля основните грипозни токсини, получава по малко кръв. ''Затормозените'' бъбреци не произвеждат урина и в кръвта се появява дългоочаквания излишък от течности. А едновременно с това аспиринът и всички негови производни предизвикват нахлуване на кръв към кожата. Излишната течност се насочва към потните жлези.


Болният се изпотява и охлажда. Това обаче не е добре, защото болният усеща само временно облекчение. Бъбреците са специализиран орган по отделянето на токсините от потните жлези. Те могат да подпомогнат бъбреците, но не могат да го заместят. Не може по слабата система да замести качествени по-силната. И, разбира се, токсините остават в кръвта. А вирусът постоянно ги произвежда. Затова все по трудно става да бъдат изхвърлени, защото бъбреците са затормозени.
И никои не си дава сметка, че е необходимо организмът постоянно да се ''залива'' с течности. Защото иначе токсините се концентрират и започват да ''удрят'' по различните органи. Тогава възникват усложненията. И ако при леко протичане на грипа тази интосикация може някак да се преживее, то при тежките му форми ситуацията става много опасна.
Затова колкото и да е странно, не трябва да пиете и малинов чай, нито липов - въпреки, че са най-популярните народни лекарства при грип и простуда. Може да е полезно, но е временно. Това е само външния ефект. Хората смятат, че е добре, защото изпотяването прочиства кръвта. Но виждате на каква цена. Затова е най-добре да пиете всякакъв друг чай без липа и малина.
ТОГАВА КАК ДА СВАЛИМ ТЕМПЕРАТУРАТА?
НИКАК. Един от факторите за стимулиране на имунната система - това е високата температура - от 38 до 38,5 максимум 39 градуса. При такавая температура за 5 дни у болния човек се изработва собствен интерферон. Това е вещество, което много ефективно унищожава патогените. И ако температурата не надвиши 39 градуса, нищо страшно няма да се случи. Това е контролируемия диапазин.
Ако се лекувате правилно, тя няма да надвиши 39 градуса. Да се лекувате правилно, означава да лежите и да пиете много течности. Но не вода, а топли компоти, сокове, сиропи, чайове. Най-добре е зелен чай, а не черен.
Само водата не е полезна, не е подходяща в случая. Защото организмът не я усвоява така бързо, както трябва. А при грип е много важен високият темп на придвижване на течностите в организма. Само тогава токсините постоянно ще се отмиват от бъбреците и ще излизт заедно с потта. Аняма да се концентрират в различни органи.

 

Още по темата