За Жени Здраве БОЛКИ В СТОМАХА - НАРОДНА МЕДИЦИНА

БОЛКИ В СТОМАХА - НАРОДНА МЕДИЦИНА

Здраве - Здраве

1. БОЛКИ В СТОМАХА
Вземат се по равни части - пудра захар, сода бикарбонат и медицинска сяра. Пие се по половин кафейна лъжичка 2 часа преди ядене заедно с отвара от жълт кантарион.
2. БОЛКИ В СТОМАХА
Прави се силен чай от живовляк/може широколистен и теснолистен/ и съвсем малко джоджен. Пие се неподсладено по 1 чаша преди лягане в продължение на 10 дни.
3. БОЛКИ В СТОМАХА
Изцежда се сок от моркови и се пие 3 пъти на ден преди ядене.


4. БОЛКИ В СТОМАХА
За облекчаване болките в стомаха се изпива чаша прясно мляко, сварено с копър или няколко зърна кимион. Да не се яде солено, люто и кисело.
5. БОЛКИ В СТОМАХА
Листата от 3-годишно алое се смилат с машинка за месо. Прецеждат се през тензух. Колкото е течността , толкова чисто червено домашно вино се прибавя. Получената смес се разбърква с 500 г. мед.  Цялото количество се сипва в тъмно шише и престоява в хладилника 10 дни. След това се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден около половин час преди ядене. Съхранява се в хладилника, докато свърши. Употребява се при стомашно-чревни болки.
6. БОЛКИ В СТОМАХА
300 гр. орехови ядки и 100 г. почистен чесън се счукват. Смесват се с 1 кг. мед и се варят на водна баня. Вземат се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно. Употребява се при стомашно-чревни болки.
7. БОЛКИ В СТОМАХА
По 1 непълна супена лъжица жълт кантарион, подбел и 1 узрял цвят от копър/семето/ се кипват в 500 г. вода. Ври 2 минути. След изстиване се пие 3 пъти половин час преди чдене в продължение на 1 месец. Ползва се при силни болки и газове.

 

Още по темата