За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ПРАВИЛА ЗА УСПЕШНО ПАРТНЬОРСТВО

ПРАВИЛА ЗА УСПЕШНО ПАРТНЬОРСТВО

Психолозите отбелязват интересен факт – жената много по лесно се приспособява към стила на общуване на своя избраник, отколкото той към нейния. Има няколко прости правила, които представителките на нежния пол е по добре да знаят, за да направят по-приятно общуването си с него и да избягват ненужни недоразумения.

 

1. Старайте се веднага да кажете главното, без да се разпилявате в подробности. Обикновено жените обичат да разказват разказа си с незначителни детайли, с описание на емоциите си и точно когато мъжът вече е загубил интерес към разговора, стигат до същественото.

2. Избягвайте да казвате ‘’Чувствам, че…’’ заместете го с ‘’Мисля, че…’’. Това придава на думите ви по-голяма тежест и ви спестява вечния мъжки упрек за женската ирационалност. Например изречението ‘’Мисля, че ти си невъздържан’’, звучи като хладнокръвно наблюдение, докато – ‘’Чувствам, че си невъздържан’’ просто ще му мине покрай ушите.

3. Добре е да отчитате неоспоримият факт, че мъжете използват повече глаголи и съществителни, а жените прилагателни и наречия. Мъжете не са по словоизлиянията. И когато вашият партньор каже ‘’Това е много мило’’/примерно за подарък, които сте му направили, за вечерята, която старателно сте подготвили, / възприемете оценката му като висш комплимент и се опитайте да изкопчвате от него суперлативи.

4. Никога не се извинявайте, даже формално, за неща, към които нямате ни най-малко отношение. Коментари от типа – ‘’Много ми е мъчно, че теб и този път са те подминали в службата’’ – автоматично го превръща в жертва, а вас в екзекутор като шефа му. Но ако му кажете – ‘’Срамно, е че твойте началници не могат да те оценят’’ – вие оставате негова съюзничка, която не само му съчуства, но е готова да се бори за него.

5. Мъжете мразят да водят спорове или да си изясняват отношенията късно вечер. Най-напред, защото по емоционалните въпроси те се чувстват уязвими, а опитът да се води разговор, когато той е уморен, се възприема от него като нечестна игра. И второ – той просто се безпокои, че спорът може да се затегне, а това ще му попречи да се наспи.

Последна промяна (Четвъртък, 30 Юни 2011 21:21)

 

Още по темата