За Жени Коса КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СУХИТЕ ШАМПОАНИ

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СУХИТЕ ШАМПОАНИ

 

ПОД ФОРМАТА НА СПРЕЙ ИЛИ ПРАХ, ТЕ ПОПИВАТ ИЗЛИШНАТА ЕСТЕСТВЕНА МАЗНИНА И СА СПАСЕНИЕ ЗА ДАМИ С МАЗЕН СКАЛП.

Сухият шампоан е ново поколение козметични продукти за коса, при които не се използва вода. Той е единственото спасение за дамите с мазен скалп да не мият косата си всеки ден. Съставките, които съдържат сухите шампоани, не действат агресивно върху скалпа, не го дихидратират и възпаляват. Те попиват отделната естествена мазнина, регулират себума и косата е чиста и

блестяща. Алтернативата на традиционния шампоан най-често се предлага от фирмите под формата на спрей или прах и по-рядко – на плочка от пресованите съставки.

Преди употреба на сухия шампаоан флаконът се разклаща добре и се впръсква в корените на абсолютно сухата коса /след ден-два може да се повтори пак в корените и по дължина на косъма./След 15 минути косата се разресва внимателно, и прическата е в ред за отрицателно време. Ако поръсите с прах от сух шампоан върху току-що оформената прическа, тя ще държи по-дълго време.

И вие може да си направите сух шампоан на прах по следния начин. Изсипете 100 г. овесени ядки в блендера и ги смелете на фин прах. Добавете 100 г. сода за хляб. Втриите част от финия прах в косата. И след 15 минути, когато попие естествената мазнина, се срешете добре, за да паднат и последните прашинки. Сухите шампоани са много подходящи за лятото, когато косата се омазнява по-бързо от високите температури.

Последна промяна (Понеделник, 20 Юни 2011 21:33)

 

Още по темата