За Жени Лице и кожа ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ДЕКОЛТЕТО И ШИЯТА

ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ДЕКОЛТЕТО И ШИЯТА

Кожата в зоната на деколтето и шията е много деликатна. С възрастта тя губи своята еластичност и се появяват бръчици. Все говорим за лицето и косата и забравяме колко важна роля за перфектната визия са гладката шия и красивото деколте. Предлагаме ви мини програма за гладка шия и красиво деколте.

 

 

ПОЧИСТВАНЕ – Сапунът изсушава кожата и затова шията и деколтето се почистват с тоалетно мляко или гел. Сутрин шията, която е открита зона, се мие с тоалетно мляко и тоник и се нанася хидратантен крем. Същият ритуал се изпълнява и вечер. Нощният крем е по-богат. На пазара се предлага специален крем за шия и деколте, така че си го купете.

Веднъж седмично задължително се прави мек пилинг, за да може кожата да регинирира. Изцедете върху филия хляб 4 с.л. кисело мляко, прибавете 3 с.л. мед, 2 ампули витамин А и таблетка аспирин, счукана на прах. Нанесете маската с нежни движения и след 20 минути измийте с хладка вода. Процедурата се прави веднъж седмично.

И още една процедура. Смесете 4 с.л. овесени ядки, 4 с.л. кисело мляко и 2 с.л. мед. Разбъркайте съставките и ги оставете за 5 минути настрани, за да набъбнат овесените ядки. С потупващи движения си направете масаж и след 20 минути измийте с хладка вода.

 

ХИДРОМАСАЖ – Една от най-полезните процедури за шията и деколтето е контрастния душ. Той активира кръвообръщението и прави кожата по-еластична. Обливането с топла и студена вода е добре да се прави всеки ден. Масажирайте бюста с немного силна струя студена вода, правейки кръгови движения около всяка гърда. След това превлючете на топлата вода и повторете. Процедурата завършва с хладка вода. Масажът с ледено кубче има същият ефект.

 

Още по темата