За Жени Лице и кожа КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С ПОТТА???

КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С ПОТТА???

Отделянето на пот е естествена реакция на организма и е показател за неговото състояние.
Първото изпотяване на човека обикновено идва веднага след раждането. Потта се предизвиква от емоциите, въздействието на топлината или физическите усилия и се проявява върху лицето, под мишниците, дланите или ходилата.

Върху степента на потене влияят настроението,хранителните продукти и напитки, лекарства и медикаменти, които приемаме и дори хормоналните нива.
Тенденцията за потене на дланинте и ходилата при някои хора се наследява.
Обикновено температурата на тялото се намира в равновесие, но притокът на топлина нарушава баланса и ни става горещо. За да се възтанови топлинното равновесие, тялото трябва да увеличи топлоотделянето. Това се постига чрез потенето.
Потят се почти всички хора. За решаването на този проблем съвременната козметична индустрия е създала специални дезодоранти, антибактериални сапуни идр. Дезодорантът всъщност е препарат, предназначен за отслабване или отстраняване на неприятната миризма.
Някой хора се потят повече от други. Най-вече за тях е прдназначени антиперспирантите. Антибактериалните вещества в тях регулират потенето.
Ако потенето е съпътствано от силна и неприятна миризма, трябва да се потърси лекарска помощ.
Това може да е реакция на организма в отговор на някакво заболяване.
Потърсете помощ от специалист, ако внезапно  започнете да се потиде повече от обичайното или ако забелязвате силно потене всяка нощ без конкретни причини.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:
1. Избирайте дрехи от естествени материали, като памук, лен, вълна, които позволяват на кожата ви да диша.
2. Носете чорапи от естествен памук и обувки от естествени материали, които добре пропускат въздуха и позволяват на кожата да диша.
3. Винаги нанасяйте дезодорант върху измити тяло.
4.Ежедневно си вземайте контрастен душ (топъл/студен)
5.Правете си вани с различни билки.
6.Ходете колкото е възможно повече боси.

 

Още по темата