За Жени Здраве БИЛКОВИ СМЕСИ ЗА ПО-ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

БИЛКОВИ СМЕСИ ЗА ПО-ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

Здраве - Здраве

 

Не се препоръчва едновременен прием на лекарства и билкови смеси – между тези две лечебни форми трябва да има прекъсване, и то не по малко от 1 час. Смесите трябва да се приемат по следната схема – 2 седмици пиете билковата смес – 2 седмици почивка и отново същия цикъл. След това сменяте с друга смес и пак се придържате към същата схема. Ето кои смеси можете да опитате:

 

  1. Кора от зърнастец, кимион, бодлива трева, жълт кантарион, бял равнец – по 10 г. от всяка билка. Една с.л. от сместа се попарва с чаша гореща вода, престоява известно време и се прецежда. На ден трябва да изпивате по 2-3 чаши.
  2. Корени от цикория, полски хвощ, бял равнец и жълт кантарион – по 20 грама. Приготвя се и се приема по същия начин.
  3. Шипкови плодове и корени от пирей – по 40 г. плюс 20 г. коприва. Приготвя се и се приема по същия начин.
  4. Жълт кантарион и кимион – по 20 г., бял равнец и кора от зърнастец – по 10 г. Една супена лъжица от сместта се попарва с чаша гореща вода, оставя се да изстине и се приема по половин чаша 3-4 пъти на ден.
  5. Кора от зърнастец и кимион – по 10г., мента и салвия – по 20г. Приготвя се и се приема като предишната смес.
  6. Жълт кантарион, бял равнец, салвия, бутрак, съцветия от вратига, лайка, шипкови плодове, корени от репей и бял оман – по 10 г. Една с.л. от сместа се попарва с чаша гореща вода и престоява 1-2 часа. Приема се по половин чаша 30 минути преди ядене 3 пъти на ден.

Преди да приемете една или друга смес, проучете всички билки за евентуалните им противопоказания.

НЯКОЛКО ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ЗА ПО ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

  1. Една ч.л. корени от глухарче се попарват с чаша и половина вода, сместа ври 5 минути и се пие като чай.
  2. Покрийте един слой съцветия от глухарче с един слой захар, притиснете с някаква тежест и оставете за една-две седмици така. Получава се сладко от глухарче. Приемайте по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.
 

Още по темата