За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО МАГИЯТА ДЕЙСТВА САМО АКО ВЯРВАТЕ В НЕЯ

МАГИЯТА ДЕЙСТВА САМО АКО ВЯРВАТЕ В НЕЯ

АМЕРИКАНСКИ ПСИХОЛОЗИ ОБЯСНЯВАТ КАКВИ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ НАСТЪПВАТ В ОРГАНИЗМА НА ЧОВЕК, КОИТО Е УБЕДЕН, ЧЕ СЕ НАМИРА ПОД ВЛИЯНИЕТО НА ЗЛИ СИЛИ.

 

От най-древни времена по цял свят хората се страхуват някои да не им направи магия. Суеверията са разпространени най-вече в Египет, Хаити, Австралия и Африка. Няма как да се отрече, че до ден днешен се ширят и у нас.

Учени и езотерици са писали и анализирали всевъзможни трудове на тази тема. Знае се, че магията може да се направи, като се прониже и обгори глинена, парцалена, сламена, дървена или восъчна фигурка на жерътвата. Друг начин е да се произнесе тайнствено заклинание. Трети вариант е да се даде ‘’отровен’’ подарък – зареден с отрицателна енергия оръжие, камък или торбичка ц билки.

Американските специалисти са категорични – Принципът на действие на всяка магия, независимо от начина, по който е направена, е един и същи. Към жертвата се насочва определен ритуал и се прави всичко възможно – директно, чрез материални улики или посредници, тя да разбере това. Постепенно човекът започва да линее. Единственият му шанс да оцелее е друг шаман да го спаси, като направи противоотровен ритуал.

Изследователите са единодушни, че магията действа толкова по-силно, колкото повече хора вярват в нея. От една страна самият шаман е уверен, че методите му са безпогрешни. От друга страна – жертвата е убедена, че няма как да се справи сама с агресията. Не на последно място – голяма част от обществото не подлага на съмнение факта, че някой би могъл съзнателно да насочва или да изпитва въздействието на злите сили. В резултат на това личността, на която е направена магията, започва да изпитва панически страх, който постепенно се отразява на физиологичните й процеси. Надбъбречните жлези произвеждат повече адреналин от необходимото. Това намалява кръвооросяването в останалите части на тялото за сметка на мускулите, които са постоянно напрегнати. Кръвната плазма нахлува в тъканите около капилярите, кръвообръщението се забзвя, кръвното налягане пада, а от това страдат всички телесни органи. В края на краищата човек наистина се разболява.

ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ МАГИЯТА Е ДА НЕ ВЯРВАТЕ В НЕЯ.

Ако все пак имате едно наум, бихте могли да се предпазите, като се снабдите с талисман или амулет, за който смятате, че ще ви носи щастие. Този предмет действа на същия принцип като магията – колкото по силно вярвате, че ще ви помогне, толкова по-сигурно е, че злите въздействия няма да ви засегнат. А това е поредното доказателство, смятат психолозите, че хората най-често се намират под въздействието не на външните, природни сили, а на собствената си психика.

Последна промяна (Вторник, 19 Април 2011 21:14)

 

Още по темата