За Жени Здраве ОЧИТЕ ПОДСКАЗВАТ НАШИТЕ БОЛЕСТИ

ОЧИТЕ ПОДСКАЗВАТ НАШИТЕ БОЛЕСТИ

Здраве - Здраве

Проблемите с тях са показателни за редица възможни заболявания в цялото тяло.

Очите са един от най-сложните и понякога все още загадъчни за науката органи на човешкото тло. Те не случайно са наричани ''огледало на душата'', но могат да бъдат определени и като огледало на болестите, които скрито се развиват в нашия организъм.

 

Силно подпухналите горни клепачи например могат да са показател за поява на камъни в жлъчката.

Сълзящите очни ябълки заедно със зачервените съдове на роговицата говорят за развиваща се глаукома.

Малките тъмни петънца под очите са знак за наличието на камъни в бъбреците.

Ечемикът може да е показател или за инфекция, илизазлоуотреба с мазна храна /особено свинско месо/, което затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

Ако кожата под очите има виолетов или кафяв цвят това е сигнал да проверите бъбреците си, нивото на глюкоза в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система, тъй като са възможни проблеми с тях.

Честото мигане пък е признак не само на неувереност в себе си, но и за възможно заболяване на нервната система или черния дроб.

Вътрешната повърхност на клепачите на здравия човек имат розов цвят. Ако този цвят стане червен, вероятно има нарушения в кръвообръщението, разстройство в храносмилателната система или проблеми във функционирането на половата система.

За нарушение в кръвообръщението сигнализира и белият цвят на вътрешната повърхност на клепачите. Най-често в такива случаи става дума за анемия, породена от недостиг на желязо и недостатъчен хемоглобин в кръвта.

Червено-жълтият оттенък пък говори за разстройство в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.

 

Още по темата