За Жени Диети ОСНОВНИ ФАЗИ НА ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН

ОСНОВНИ ФАЗИ НА ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН

След 35 години опит в диетологията д-р Дюкан е убеден, че методът му предлага реални предимства и ще позволи да запазите мотивацията си. Според него причините са три:

 

- Основава се на изключително прецизни правила, които ограничават принудите и лишенията.

- Тя е изцяло природосъобразна и е най- ефикасната от всички съществуващи диети.

- Не действа потискащо. Тъй като не се налага никакви количествени ограничения

Ето и основните фази, през които преминава диетата.

 

ПЪРВА - ЧИСТИ БЕЛТЪЧИНИ

Това е ударната фаза на диетата, по време на която се консумират 72-те най-богати на белтъчини храни. Това са различни видове меса, риби, морски дарове, птици /без кожата/, яйца, шунка и обезмаслени млечни продукти. Продължава от 1 до 7 дни в зависимост от килограмите, които трябва да свалите. Началото е светкавично, намаляването на теглото е много бързо и силно мотивиращо.

 

ВТОРА – БЕЛТЪЧИНИ ПЛЮС ЗЕЛЕНЧУЦИ

След ударната фаза следва смесеният период, когато ще прибавите 28 зеленчука към белтъчните храни. При тази фаза редувате ден със зеленчуци и ден без зеленчуци, докато стигнете желаното тегло. Ограничения в количеството няма. Периодът продължава без прекъсване до постигане на желаното тегло.

 

ТРЕТА – ЗАПАЗВАНЕ НА ПОСТИГНАТОТО ТЕГЛО

Тази фаза е от стратегическо значение и нейната продължителност е по 10 дни за всеки свален килограм. Организмът ще се опита бързо да си възстанови изгубените килограми, затова трябва да се ограничите в количествата на калоричните храни. Важно е през това време да увеличите и физическата си активност.

 

ЧЕТВЪРТА – ОКОНЧАТЕЛНА СТАБИЛИЗАЦИЯ

Тя е също толкова решаваща за успеха. Изисква прилагането на прости мерки, към които обаче трябва да се придържате през целия си живот. Необходимо е да прилагаме метода на Дюкан един ден в седмицата.

 

Още по темата