За Жени Здраве ПО КОЛКО ХЛЯБ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ НА ДЕН?

ПО КОЛКО ХЛЯБ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ НА ДЕН?

Здраве - Здраве

Хлябът не е толкова калоричен продукт – около 250 кка-лории на 100 грама. Но ни засища, затова този, който си хапва хляб на обяд и вечеря по-малко рискува да преяде. Диетолозите са на мнение, че здравият човек, без да се притеснява за своята талия, може спокойно да си изяжда по 300 г. хляб на ден. Освен това ще снабди организма си с достатъчно количество витамини и полезни вещества – повярвайте, в хляба те никак не са малко.

 

В хляба се съдържат витамини от групата В, без което са невъзможни здравият сън и доброто настроение, витамин Е – признат борец с пеждевременното стареене. Хлябът съдържа и желязо, толкова необходимо на кръвта ни, и полезния за нервната система магнезий. Доказана е и друга полза от хляба – тези които си ядат хляб, по рядко се оплакват от очни проблеми. А хлебната коричка е не по лоша от четката за зъби, за да изчисти зъбния налеп. Меката част наред със слюнката, нормализира киселинно-алкалната среда в устната кухина и препятства възникването на кариес.

Нека накрая отбележим, че всичко което споменахме, се отнася именно за хляба, а не за тортите и баничките. Те наистина могат сериозно да навредят на фигурата ви.

 

Още по темата