За Жени Здраве КОЖАТА СЪЩО СТРАДА ОТ ЛИПСА НА ВИТАМИНИ

КОЖАТА СЪЩО СТРАДА ОТ ЛИПСА НА ВИТАМИНИ

Здраве - Здраве

Проблемите с кожата могат да бъдат предизвикани от дефицита на няколко витамини. Те се появяват например, ако в организма не постъпват достатъчно витамини от групата В – В2, В5, В6. През лятото ние ги приемаме от листните зеленчуци и зелените салати. През зимата по-трудно се намират. Затова недостигът трябва да се компенсира с други продукти.

 

Няма да ви е трудно да запълните този недостиг от витамините от групата В. Просто включете в менюто си булгур и извара. Освен това по няколко пъти в седмицата яжте говеждо, черен дроб и яйца. Последните два продукта ще снабдят организма ви и с витамин А. Той също е необходим, за да не ви се лющи лицето.

Обогатете менюто си с растителни масла. Те са богати на витамин Е, без които кожата не може да е здрава и еластична. Добавете и витамин С, лимони, кисело зеле и лук.

Ако проблемът не се реши, тогава опитайте витаминни препарати, но бъдете предпазливи, особено с витамин А. Преди няколко години западни учени изясниха, че ако се намира в излишък, той може да бъде токсичен. На ден можете да получавате не повече от 900 мкг. От този компонент.

 

Още по темата