За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР ЗАВИСИ ОТ ТЕБ

ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР ЗАВИСИ ОТ ТЕБ


Не ти трябва врачка или стъклена топка. Просто спазвайте тези инструкции, за да сте сигурни, че постъпвате правилно във всяка ситуация.

 

СЛЕДВАЙТЕ ИНСТИНКТА СИ – Според последни проучвания, когато правиш елементарен избор /например кое мюсли да купите/, си заслужава да действате рационално. Но ако се изправите пред важен избор /например коя работа да избереш/, по добре да натиснете копчето ''инстинкт''.

 

НАПРАВИ СИ ''МАХИТО'' – Знаете, че коктейлите винаги помагат в спечени ситуации. Правилото тук е да не превишаваш лечебната доза. Едно Махито със сигурност ще те отпусне, ако вече трети ден циклиш над дилемата какви плочки да поръчаш за банята. Но границата е тънка – повечето алкохол може да замъгли правилния избор.

УТРОТО Е ПО МЪДРО ОТ ВЕЧЕРТА...НО САМО ЕДНА ВЕЧЕР.... – Според някои учени несъзнателното обмисляне на даден избор помага за вземането на решение. Затова казват – по-добре първо да преспи една вечер. Прекаленото задълбаване и предъвване обаче е сигнал, че възмойностите, които имате, не те удовлетворяват.

НАМАЛИ ОБОРОТИТЕ – Никога не ходете на фризьор точно след като някои ти е изпилил нервичките. Със сигурност няма да си тръгнете от там с прическата на Риана, а по скоро ще изглеждате като голяма модна грешка...Причината ще е в собствената ти нервна система, която ''дава накъсо'' всеки път щом сте избесняли или нещастни. И тъй като учените вече са сигурни, че всеки преживян стрес има остатъчен ефект, изчакайте нчколко дни, преди да наченеш депозита си за черни дни.

ГОВОРИ С ИЗБРАН КРЪГ ХОРА – Да обсъдиш затруднението си с приятелки, с майка или с някои друг, на когото вярваш, е доста добра идея. Докато разисквате възможностите, пътят до взимането на решение ще се скъсява. Има и бонус – изслушвайки чуждите гледни точки, ще се информирате по-подробно и вероятно изборът ще е по добър. Да поискаш съвет от някои близък е умно. Но няма нужда да държиш в течение много странични хора. Многото акъли особено от хора, които не те познават добре, ще ти предостави взаимоизключващи се опции. Преди да се допиташ до нечие мнение, си задай въпроса дали този човек наистина би могъл да знае какво е най-добро за тебе. Ако отговорът е ''не'', не го занимавайте със себе си.

Последна промяна (Неделя, 16 Януари 2011 21:36)

 

Още по темата