За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ЛЮБОПИТНО

ЛЮБОПИТНО

ПОДРАЖАНИЕ – Тийнейджърките, чиито майки са особено стриктни към собственото си тегло, са два пъти по-склонни да спазват диети. Изследване сред момичета от 13 до 19 годишна възраст разкрило тревожна картина за напрежението, на което са подложени съвременните подрастващи. Оказва се, че коментарите на родителите, начинът на мислене на приятелите и снимките на слаби знаменитости подтикват 15% от тийнейджърите да спазват постоянни диети.

 

ПРЕДИМСТВА – Мъжете и жените с повече от 100 бенки по тялото си имат по здрави кости от нормалното, което ги предпазва от евентуално развитие на остеопороза. Специалистите са стигнали до заключението, че хората с бенки имат също така по-малко бръчки, което ги подмладява с няколко години, по здрави сърца и по зорък поглед.

ЕСТЕСТВЕН ЛЕК – Една-две супени лъжици оцет на ден подобрява значително състоянието на сърцето. Американски учени доказали, че приемът на ябълков оцет в продължение на осем седмици повишава нивото на добрия холестерол в човешкия организъм. Наред с това традиционната кухненска подправка намалява апетита и нормализира показателите на кръвната захар в тялото.

СОЛАРИУМИТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ЗАВИСИМОСТ – След като Коко Шанел въведе модата на шоколадовия загар, милиони хора се побъркаха да правят слънчеви бани. Смуглата кожа стана символ на здраве и красота. Действително излагането на топлите лъчи осигурява необходимия за организма витамин Д, но стремежът към бронзов тен може да ни докара много здравословни проблеми. В средата на миналия век учени поставиха солариумите в категорията с най-висок раков риск – ‘’канцерогенно за хората’’. Доскоро изкуствения тен беше класифициран като ‘’вероятно’’ причиняващ рак, но нови данни доказаха, че рискът от меланом се повишава със 75% при хората до 30-годишна възраст, които използват изкуствен начин за придобиване на тен. Наскоро специалистите съобщиха, че към солариумите може да възникне силна психична зависимост. Хората , стремящи се към изкуствен загар, обикновено са във възторг от резултатите, защото кожата им моментално придобива здрав и красив вид. Затова и броят на посетителите в солариумите продължава да расте въпреки предупрежденията на лекарите. Специалистите доказаха, че ако човек, свикнал да се излага на изкуствените слънчеви лъчи, изпусне сеанс, настроението му рязко се влошава, той става раздразнителен, апатичен, може да изпадне дори в депресия. Експертите съветват тези хора веднага да се обърнат за помощ към специалист, защото по-нататъшното развитие на тези симптоми води до значително влошаване на здравето, а често и към сериозни заболявания, чиито признаци са сходни с тези на наркотичната зависимост. Първият признак за подобен проблем е желанието да отидеш на солариум, за да се отървеш от тревожните мисли, потиснатост и понижено настроение.

Последна промяна (Неделя, 12 Декември 2010 22:26)

 

Още по темата