За Жени Здраве КАК ДА ЗАЛИЧИМ БЕЛЕЗИ ПО КОЖАТА

КАК ДА ЗАЛИЧИМ БЕЛЕЗИ ПО КОЖАТА

Здраве - Здраве

 

В представите на повечето белегът е нещо, което е с тях за цял живот. Други погрешно смятат, че белегът може да бъде премахнат само чрез пластична операция. В действителност от много години съществуват медикаменти за премахване на белези, независимо от техните произход и възраст. Най-популярните причини за появата на белези са операции, изгаряния, травми, акне и варицела.

 По същество всички тези белези са еднакви, без значение от техния произход. Те представляват нарушения на тъканите на кожата и изграждане на нови тъкани, различни по тип, функционалност и външен вид.

Тези нови тъкани са по-твърди и с различен цвят, имат по-ниско съдържание на вода, както и почти никакви потни и мастни жлези. Това ги прави груби и нееластични. Успешното лечение на белезите се състои в омекотяването на тези твърди съединителни тъкани и тяхното разграждане. Така се получава изглаждане на белега спрямо околната кожа и намаляване на цветовата разлика.

Разбира се, колкото по-пресен е един белег, толкова по голям е шансът за успешното му премахване. В идеалния случай третирането на белега започва веднага след затварянето на раната. Тогава не само препаратът е най-ефикасен, но и лечението ще бъде по кратко - в рамките на няколко месеца. Въпреки това дори и старите белези могат да бъдат лекувани със съвременните лекарствени препарати, но курсът на лечение може да продължи повече от година.

Лечението на белези е бавен процес, които изисква много търпение и упоритост.

 

Още по темата