За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ОТ ВСЕКИ ПРЕДМЕТ В КЪЩАТА СЕ ИЗЛЪЧВА МИРИЗМА

ОТ ВСЕКИ ПРЕДМЕТ В КЪЩАТА СЕ ИЗЛЪЧВА МИРИЗМА

Няма нищо странно в това, че домът ни е изпълнен с различни миризми. Излъчват ги не само цветята във вазите и саксиите, димящата цигара, кошчето с боклук и четириногият домашен любимец, но и пералнята и съдомиялната машина, кафеварката и други електрически домакински прибори. Ако у дома има болен, миризмата на лекарства се усеща още на прага. Но по-често болен е самият дом – от миризмите, които са пропили в него.

 

Дървените предмети имат способността да попиват всевъзможни аромати и дълго да ги задържат. Поради това нашите предци са провесвали по тавана различни билки, а подовете са метели с прясно отрязани клонки и са ги миели с валерианова или лавандулова вода.

Тухлите и каменните стени не поглъщат аромати и поради това в помещенията, иззидани от камък и тухли, въздухът не мирише на нищо.

Апартаментите, изградени от бетонени панели не дишат. По точно те излъчват неприятна миризма – предимно от ръждясващи арматури и плесента, която се образува в ъглите им.

 

ЗА ДА ВИ Е УЮТНО И ПРИЯТНО ПРАВЕТЕ СЛЕДНОТО;

 

- Мийте антрето по-често от останалите помещения. Веднага го подсушавайте, защото влагата ще се просмучи в дрехите на закачалката и в обувките. Ако то е застлано с мокет, капнете върху него няколко капки от цитрусов плод или лавандула.

- След всяко готвене проветрявайте кухнята, защото от останалите стаи я дели само една врата. Добра работа ще свърши и аспиринът. Ако имате възможност, закачете по стените китки с ароматни треви. В случай, че те влязат в противоречие с интериора, пъхнете в платнени торбички сушени стръкове карамфил или риган, кори от портокал или лимон и ги поставете в някой ъгъл.

- Банята и таолетната трябва постоянно да се проветряват, затова осигурете добра вентилация. Дървените шкафове в банята следва да се заменят с пластмасови, а влажните кърпи да се разстилат на сушилна лайсна, за да не мухлясат.

- В спалнята спете по възможност на полуоткрехнати прозорци и всяка сутрин добре проветрявайте. Чаршафите и завивките проветрявайте всекидневно, а пода забърсвайте поне веднъжна два дни, като добавяте във водата ароматизирани масла. Не ълнете спалнята с прахосъбиращи джунджурии, както и с прекалено много саксийни цветя.

- Използването на ароматизатори, парфюми и дезидоранти в детската стая трябва да бъде заменено с ежедневно проветряване.

- Холът е подходящо място за саксиите.

Последна промяна (Неделя, 05 Декември 2010 21:47)

 

Още по темата