За Жени Здраве ВЕРНИ ИЛИ ГРЕШНИ ТВЪРДЕНИЯ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

ВЕРНИ ИЛИ ГРЕШНИ ТВЪРДЕНИЯ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

Здраве - Здраве

Много заблуди, отнасящи се за вашето здраве и красота са придобили публичност. Кои от тях са верни и кои не са? Предлагаме правилния отговор на тези въпроси.

 

 

  1. По време на менструация трябва да се отделя специално внимание на храната. ВЯРНО ! Яденето в този период трябва да е разнообразно и богато на витамини, за да се чувствате жизнени и енергични. Необходимо е да консумирате повече продукти, съдържащи калций, желязо и витамин С. За да сте в добра кондиция и физическа форма, яжте кисело и прясно мляко, портокали, зърнени храни, месо и риба.
  2. Трябва да избягвате колбасите. ГРЕШНО! Те са изключително хранителни и осигуряват на организма необходимите белтъчини и мазнини. Някои колбаси като кървавицата са особено богати на желязо, както и други като шунката са бедни на мазнини.
  3. Желателно е да си слагате фон дьо тен, когато спортувате на открито или страдате от акне. ВЯРНО! Когато спортувате навън, кожата е изложена на атмосферните промени. Тя може да се раздразни от студения и замърсен въздух. Затова е препоръчително да я предпазвате с предпазващи кремове или с фон дьо тен. Не се притеснявайте, той няма да пречи кожата да диша. Ако страдате от акне, изберете пудра, която не предизвиква възпаление или алергични реакции. Днес много марки предлагат продукти, които гарантират достатъчно хидратация на кожата – толкова, отколкото се нуждае. Разбира се, не бива да забравяте да сваляте грима с лосион или тоник вечер преди лягане.
  4. Пушенето по време на бременност вреди на здравето на бебето. ВЯРНО! Когато майката пуши, това увеличава риска от преждевременно раждане и намаляване теглото на бебето. В действителност детето родено от майка пушачка, има тегло с около 250-300 гр. по малко от това на непушачка. 25% от бременните жени пушат, 40% от тях спират в началото на бременността и 5% след второто тримесечие. Това означава, че голям процент от жените увреждат плода.
  5. Не трябва да играете гимнастика по време на бременност. ГРЕШНО! По време на бременността може да спортувате и дори е препоръчително. Физическите упражнения допринасят да се чувствате по добре. Те стимулират кръвообръщението и предпазват от редица вредни симптоми, свързани с бременността.
  6. Водата в бутилка може да се съхранява дълго време. ГРЕШНО! Водата в бутилката има определен срок на годност. Обикновено той е две години за минералната вода в пластмасови бутилки и една- за газираната. Ако бутилката е стъклена, водата може да издържи 3 години. Желателно е бутилките да се съхраняват в студена стая и на тъмно. Веднъж отворена, водата трябва да бъде изпита в рамките на 48 часа.
  7. Топлият душ след физическо натоварване действа отпускащо ГРЕШНО! Физическите упражнения предизвикват разширение на кръвоносните съдове, а топлата вода засилва това състояние. Вместо да ви подейства добре, в такъв случай ще доведе до спадане на кръвното налягане. Ето защо хладкият душ е за предпочитане. Освен това той е по-приятен.

 

 

Още по темата