За Жени Здраве ПОЛИПИТЕ В ПИКОЧНИЯ МЕХУР СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОВАРНИ

ПОЛИПИТЕ В ПИКОЧНИЯ МЕХУР СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОВАРНИ

Здраве - Здраве

 

 

По принцип лекарите най-често предлагат полипите да се отстранят по хирургичен път. Вече съществуват по-малко травматични методи, които се прилагат в добрите клиники със съвременно оборудване. За нещастие обаче полипите имат навика да рецидивират. След като бъдат отстранени хирургично, те израстват много бързо в двойно по-голямо количество.

 

Големите дози хормонални препарати потискат развитието на полипите, но това носи повече вреда, отколкото полза. Затова в някои клиники прилагат методи при които лекарството се нанася директно върху полипите със специални впръскватели, съчетано с вътрешен прием. Но най-голям ефект дава комплексното лечение. В много случаи помагат и народните методи.

ПЪРВО ОТСТРАНЕТЕ ПРИЧИНАТА

Полипите възникват на фона на нарушена обмяна на веществата. Това са занемарени гастрити, колити, гинекологични заболявания, болести на бъбреците и т.н. Под влияние на ефикасното лечение на основното заболяване полипите могат да изчезнат от само себе си. Такива случаи се срещат много в медицинската практика. Оттук следва, че могат да се прилагат успешно и методите на натропатите за лечение на болестите на вътрешните органи. Става дума за прочистване на организма, гладуване, специални диети, суровоядство, физкултура и др.

ГЪБИ УНИЩОЖАВАТ ИЗРАСЪЦИТЕ

Някои видове гъби успешно се справят с полипите, особено в съчетание с настойка от невен. Приготвя се настойка с водка или вода и се прилага във вид на клизма при полипи в женската полова система. Настойките могат да се приемат също така и вътрешно.

Много често след едномесечна или двумесечна терапия полипите изчезват, като предизвикат само леко кървене.

ЗМИЙСКОТО МЛЯКО СЪЩО ПОМАГА

Лечебните свойства на това растение са широко известни, но сега лекарите са решили да го изпробват и в борбата с полипите на дебелото черво. На една част смляна зелена маса от растението се падат 10 части вода. За една процедура са достатъчни най-много 50 гр. от растението. Първо се прави изчистваща клизма, а след 3 часа се вкарва екстракт от змийско мляко, пак във вид на клизма. След 10-12 процедури полипите изчезват.

 

Още по темата