За Жени Здраве ВОДАТА ЛЕКУВА И ТОПИ КИЛОГРАМИ

ВОДАТА ЛЕКУВА И ТОПИ КИЛОГРАМИ

Здраве - Здраве

 

 

Всички знаем, че за организма е добре да се пие повече вода. Но въпреки това много хора предпочитат различни напитки вместо обикновената вода. Въобще съвременния човек свежда до минимум употребата й и предпочита кафето, чая, газираното, алкохола, плодовете, соковете и млякото.

 

Съществуват редица много важни причини поради които ние просто сме длъжни да пием колкото може повече вода всеки ден.

Най-често срещаната проява е обезводняването.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ВОДА?

Ще изхвърлите излишните килограми. Водата е един от най-добрите инструменти в в борбата с наднорменото тегло, затова е нездравословно да я заместваме с висококалорични напитки като кола, сокове, алкохол. Водата е средство, което силно потиска апетита. И много често, когато си мислим, че сме гладни, просто ни се пие вода, нищо повече.

За здраво сърце. Употребата на голямо количество вода понижава вероятността от сърдечен пристъп. Шестгодишни изследвания показали, че човек, изпиващ 6 чаши вода на ден, с 41 % по-малко рискува сърдечен удар, отколкото тези, които изпиват само 2 чаши.

Обезпечавате се с необходимата енергия. Дори умереното обезводняване на организма само на 1-2% от общата маса на тялото може да ви накара да се почувствате уморени. Ако ви се пие, значи вече сте обезводнени, а това може да доведе до умора и мускулна слабост.

Водата лекува главоболие. Другият признак на обезводняване е главоболието. Много често когато ви боли глава – това е резултат от недостатъчна употреба на вода.

За здрава кожа. Водата изчиства кожата. Разбира се това не става веднага, но ако свикнете да пиете повече вода, ще забележите разликата.

Помага при проблеми с храносмилането. Храносмилателната система на човека изисква голямо количество вода, за да може нормално да смели храната. Често именно водата помага да се решат проблеми с повишената киселинност на стомашния сок.

Изхвърля токсините.

Предпазва от рак. Рискът да се разболеете от рак на храносмилателния тракт намалява наполовина, ако употребявате достатъчно количество вода.

Подобрявате фигурата си.

Обезводняването може да се превърне в сериозна пречка за спортуване. Защото заради обща умора няма да можете а се справите с натоварването. А това води до травми. Така, че преди поредната тренировка изпийте някоя и друга чаша вода.

 

Още по темата