За Жени Здраве ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ НА КЛИЗМАТА

ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ НА КЛИЗМАТА

Здраве - Здраве

Специалистите смятат, че поради стресове и неправилно хранене нашият организъм е затрупан с токсини и шлаки, те са най-много в дебелото черво. Лечението с клизма се провежда в 2-3 сеанса. Обикновенно в течноста за клизма се поставят и различни отвари от билки, витамини и други активни вещества. При високите клизми се промиват 7-те метра от червата и тялото наистина се очиства от доста токсини. Черният дроб се облекчава, появяват се отново бодростта и доброто настроение, връща се сънят.

Това се отразява добре и на кожата, тя се освежава. Привържениците на тази терапия твъдят, че така старостта се отлага. Срещу тази процедура обаче има противопоказания.

1. Клизмите не бива да се правят всеки ден, а най-много 2-3 пъти в месеца. Честите клизми дразнят излишно дебелото черво.

2. Не се правят клизми при вече същвуващи хемероиди, язвен колит или дивертикул на дебелото черво. Има опасност от тежки усложнения и пробив на червото.

АКО ИЗВЪРШВАТЕ ПРОЧИСТВАЩИ КЛИЗМИ, трябва да внимавате за често срещащото се усложнение - нарушаване на развитието на чревната флора. Развива се гъбична инфекция, може да се получи язвен колит.ПРИЗНАЦИ - диария, която не се прекратява с обичайните мерки за диета, изпражнения със слуз - с кървави жилки, болки по протежение на дебелото черво.

При поява на тези признаци трябва да се търси специалист. НИКАКВО САМОЛЕЧЕНИЕ!

 

 

Още по темата