За Жени Здраве ВЕГИТАРИАНСКАТА ХРАНА И БИЛКИТЕ ПОМАГАТ ПРИ РЕВМАТИЗЪМ

ВЕГИТАРИАНСКАТА ХРАНА И БИЛКИТЕ ПОМАГАТ ПРИ РЕВМАТИЗЪМ

Здраве - Здраве

При лечение на ревматизма трябва задълго да се откажете от месото и да преминете на вегитарианска храна, да ядете колкото може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечение на ревматизъм на ставите месото изобщо трябва да се изключи от менюто.

 Всички най-нови източници в медицината препоръчват да се започне лечението на ревматизма с фундаментално пречистване на организма. Пречистването и гладуването - поне веднъж седмично, са задължителни, тъй като ускоряват процеса на оздравяването и винаги довеждат до чудесни резултати. Хранителните продукти с киселинен характер трябва абсолютно да се изключат от диетата - захар и продукти със съдържание на захар, мляко, яйца, риба, сладка, оцет, подправки, съдържащи черен пипер, силен чай, кафе, пържена и тлъста храна, приготвена за продължителна употреба.. Към всичко това се прави и масаж на болните места.

Ето и няколко народни рецепти при ревматизъм.

В бутилка с плътна тапа се сипват 200 г. зехтин или олио. Добавят се 10-15 червени пиперки и 200 г. пречистена газ. Разклаща се хубаво, оставя се 9 дни на топло място, като се разклаща всекидневно. Тази смес се втрива в кожата през нощта. Сутринта трябва да облечете вълнено бельо и вълнени чорапи.

Вземете бутилка с обем 200 г. Сложете на дъното парченце камфор. Напълнете я с 1/3 винен спирт. Преди употреба сместта се разклаща. Втрива се, докато попие изцяло в кожата - до сухо, и се бинтова за през нощта с нещо вълнено.

За следващата рецепта са ви необходими - 50 г. камфор, 50 г. синап, 100 г. спирт, 100 г.суров яйчен белтък. Камфорът се разтваря в спирта, сипва се синапът, разбърква се, за да се разтвори добре. Отделно се разбиват белтъците, после се смесват с основния състав. Този мехлем се втрива вечер преди лягане, но така че да не попие в кожата, а да остане един слой на повърхността й. След това се изтрива със суха марля.

 

Още по темата