За Жени Здраве БИЛКИ ЗА ЗДРАВИ ОЧИ

БИЛКИ ЗА ЗДРАВИ ОЧИ

Здраве - Здраве

Голям брой билки могат да помогнат за облекчаването, тонизирането и запазването на блясъка на вашите очи.

БИЛКА БЛЯСКАВАО ОКО - Бляскаво око е особено полезна билка за редица проблеми с очите. От това лековито растение се прави много ефикасен компрес. В 150 мл. кипнала вода се слага 1 с.л. от нарязаната на ситни парчета билка. Оставена докато изстине, сместа може да се използва до 12 часа.

 За да направите компрес, потопете два памучни тампона в студената смес, изстискайте и ги поставете върху клепачите. Останете така 10 мин., като намокряте памучните тампони щом станат топли. След като 10-те минути изстекат, измийте очите си със студена вода и ги подсушете със студена вода и ги подсушете с мека, чиста кърпа.

ЦЯВТ ОТ БЪЗ - Смес от цвят от бъз, приготвена по същия начин, е слаб стимулант и може да бъде използвана за компреси, облекчаващи и тонизиращи очите. От запарка от лайка се прави облекчаващ компрес, който е особено полезен при възпаления.

СИЛЕН ЧАЙ ОТ ЛАЙКА И ШИПКА - Чайове в торбичка-филтър от лайка или шипка са полезни за премахването на подпухнали, тъмни кръгове под очите. Потопете две торбички за 3 мин. в кипяща вода и след това ги извадете. Когато изстинат достатъчно, ги сложете върху клепачите си за 10 мин., като през това време може да отпивате от полезния чай.

НАСТЪРГАН СУРОВ КАРТОФ - Друг лек за подпухнали очи е настърган, небелен картоф, който се поставя върху клепачите за около 20 мин.

СОК ОТ КРАСТАВИЦА - За да премахнете тъмните кръгове, слагайте напоени със сок от краставица памучни тампони под очите всяка нощ непосредствено преди лягане.

 

Още по темата