За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО МАСАЖЪТ НА КРАКАТА Е МНОГО ПОЛЕЗЕН

МАСАЖЪТ НА КРАКАТА Е МНОГО ПОЛЕЗЕН

Масажът на стапалата е нетрадиционно лечение на редица болести. Чрез този вид масаж се стимулират акупунктурни точки, всяка от които отговаря на съответен орган от човешкия организъм.

 

Стъпалото е своеобразна карта на човешкото тяло. Върху него има десетки акупунктурни точки, всяка от които отговаря на отделен орган от човешкото тяло.

Стимулацията на всяка акупунктурна точка чрез масаж на стъпалата подобрява кръвообръщението, ободрява, намалява стреса и натрупаното напрежение и действа здравословно на цялото тяло.

В миналото хората са ходели боси, което е позволявало естествената стимулация на акупунктурните точки. В днешно време носенето на обувки не само отнема естествения масаж на стъпалата, но и води до болки, загрубяла кожа, мазоли, падане на свода и т.н., особено ако обувките са прекалено тесни или с прекалено висок ток. И тъй като хората сами са си отнели способността да се самолекуват чрез стимулация на акопунктърните точки на стъпалата, ходейки боси, нетрадиционната медицина препоръчва масажа на стъпалата като ефикасен лек. Лекарите също така препоръчват, когато имаме възможност, да ходим боси.

Масажът на стъпалата е един от основните методи за лечение в традиционната китайска медицина. Т.нар. точков масаж или акупунктура е познат още от древността в Китай. Масаж на стъпалата може да си направите сами или да отидете на опитен специалист.

Един стандартен масаж на стъпалата трае около 30 мин., след което ще се чувствате значително по-отпочинал. Ето как можете да си направите здравословен масаж на стъпалата в домашни условия.

1. Потопете стъпалата във ваничка с топла вода за около 20-30 мин. след което подсушете стъпалата.

2. Нанесете лосион за тяло или масажно масло върху стъпалата.

3. Масажирайте чрез кръгови движения с палците.

4. Не пропускайте и масажът на пръстите и разстоянията между тях.

Ако повтаряте процедурата всяка вечер, положителният ефект от този метод на нетрадиционната медицина няма да закъснее. Масажът на стъпалата зарежда с положителна енергия, като в същото време ви освобождава от отрицателната.

Последна промяна (Понеделник, 09 Август 2010 05:37)

 

Още по темата