За Жени Здраве СОКЪТ ОТ ПОРТОКАЛ И ГРЕЙПФРУТ Е ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗА

СОКЪТ ОТ ПОРТОКАЛ И ГРЕЙПФРУТ Е ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗА

Здраве - Здраве

Редовната употреба на сок от портокал и грейпфрут възпрепятства развитието на остеопороза. Остеопорозата е заболяване, характерезиращо се с прогресивно намаляване на плътността на костите. В повечето случаи болестта се проявява след 50 годишна възраст. Специалистите твърдят, че натуралният сок от портокал или грейпфрут не само спира процеса на намаляване на костната плътност, но и предизвиква обратния процес, т.е. заздравява костите.

 

В цитрусовите плодове се съдържат около 400 активни компонента. Кой точно способства за увеличаването на плътността на костите, все още не е изяснено, но се предполага че това е лимоноидът. Изяждайте по един грейпфрут на ден - това значително намалява нивото на холестерола, препоръчват докторите. При хора получаващи грейпфрути в рамките на 30 дни, нивото на липидите и холестерола значително се снижава - с над 35%.

Другият констатиран факт бил, че червеният грейпфрут се оказал по ефективен от жълтия, което учените обясняват с по-голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в него.

 

Още по темата