За Жени Здраве КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ВАГИНАЛНИЯ ХЕРПЕС

КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ВАГИНАЛНИЯ ХЕРПЕС

Здраве - Здраве

За това заболяване са характерни единични или групирани на едно място обриви във вид на мехурчета. Те се разполагат по кожата. Вирусът който предизвиква херпес на половите органи, е много опасен. Той може да провокира дори рак на шийката на матката, затова е много важно да се вземат мерки. В засегнатите места се усеща парене, сърбеж и болка. Когато всички видими прояви на генеталния херпес изчезнат, жената се смята за здрава.

Това е заблуда, зашото след няколко седмици, а понякога и години, се появяват нови обриви. По принцип лечението е комплексно и е насочено към укрепване на защитните сили на организма, а също и към предотвратяване на активното размножаване на вируса.

В период на обостряне увеличете дозата на витамин А, В и С. Изключете от менюто си захарта, алкохола, цитрусовите плодове и млякото. Съветваме ви през острите периоди на болестта да откажете и кафето и ядките и цигарите, говеждото месо, доматите. Тези продукти съдържат веществото аргинин, а именно то помага за размножаване на херпесния вирус. Включете в менюто си морско зеле, киселомлечни продукти, кашкавал. Ето и някои народни средства за лечение на вагиналния херпес.

Смесете по 2 с.л. маточина, лайков цвят, мащерка и страхливче, малинови листа и хвойнови плодчета и по една с.л. пелин, пролетен горицвет и жълт кантарион. Залейте 2 с.л. от сместа с 2 чаши гореща вода, след един час прецедете. Приемайте от настойката по четири пъти на ден - по половин чаша в продължение на 1-2 седмици.

Много ефикасно противодействат на вирусния херпес и баните с добавени във ваната етерични масла от лимон, евкалипт, здравец и чайно дърво. Те оказват антисептично действие. Слагайте в напилнената вана не повече от 6-7 капки от съответното масло. Температурата на водата не трябва да е по ниска от 36 градуса. Продължителността на банята е не по малко от 15 минути.

 

Още по темата