За Жени Диети ДВИЖЕНИЕТО Е ЛЕК НОМЕР 1 ЗА ОТСЛАБВАНЕ

ДВИЖЕНИЕТО Е ЛЕК НОМЕР 1 ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Общоприето е схващането, че хората с наднормено тегло имат забавен метаболизъм, т.е. изгарят калориите по-бавно в сравнение с тези, които нямат проблем с килограмите. Това всъщност не е вярно!

 

Терминът ''метаболизъм'' в действителност означава количеството калории, които човешкото тяло изгаря дневно за своето функциониране - докато сърцето например бие и изпомпва кръв или дробовете поемат въздух. Медицинските тестове показват, че хо или лежат, колкото и тези с нормално тегло. И двата типа приемат еднакво количесство кислород от околната среда и съответно издишват едно и също количество въглероден двуокис обратно в нея.

Дебелите хора дори използват повече енергия от останалите, за да поддържат нормалния ритъм на работа на тялото си. Това се налага поради факта, че телата им са по-големи, а заедно с това - мускулите и вътрешните органи. Запомнете основният проблем при дебелите хора не се крие в метаболизма, а в тлъстините. Мускулите изгарят много повече енергия, докато функционират, отколкото тлъстините. Ето защо с напредването на възрастта хората затлъстяват, тъй като мускулите им отслабват и вече не работят така активно, както преди. Това твърдение е може би успокоително за хората, които се притесняват за килограмите си. То доказва, че няма нужда да се насилват да ядат по малко. Така или иначе метаболизмът им ще запази своето нормално ниво и няма да се промени драстично, за да им помогне да отслабнат. Просто дебелите трябва да помислят за по-чести посещения във фитнес залите.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ИЗГОРИТЕ ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ?

- При разходка в продължение на час се изразходват 200 килокалории

- 90 минутна игра на футбол изгаря 600 килокалории

- 45 минути на дансинга изгарят 450 килокалории.

 

Още по темата