За Жени Лице и кожа ШЕСТ ЗАБЛУДИ ЗА ГРИЖИТЕ ЗА КОЖАТА

ШЕСТ ЗАБЛУДИ ЗА ГРИЖИТЕ ЗА КОЖАТА

Измиването, почистването и овлажняването на кожата на лицето / а и не само на нея/ са елементарни процедури. Ако ги правим всеки ден, ще запазим значително по-дълго еластичността и здравината на кожата си. Но грижейки се за нея, ние често допускаме редица грешки, които имат обратен на желания ефект.

 

1. ПИЛИНГ МАСКИТЕ НЕ СА ОПАСНИ

Използването на таолетно мляко и тоник за лице не е достатъчно. Мнозина вярват, че за пълноценното почистване на лицето трябва да се използва скраб или пилинг маски. Пилинг маските несъмнено осъществяват най-доброто почистване на кожата, но тяхната всекидневна употреба може да бъде опасна. Механизмът на въздействието им е основан на отстраняването на мъртвите клетки, а честото повтаряне на процедурите може да доведе до раздразняване на кожата. Скрабът и пилинг маските трябва да се използват не по-често от два пъти в седмицата и е най-добре да се избират такива видове, които не съдържат груби абразивни частици и са предназначени за чувствителна кожа.

2. НОЩНИЯТ КРЕМ ВЪРХУ ЛИЦЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.

Прилагането на такъв крем изобщо не е задължително, особено за жените с мазна кожа, тъй като тези кремове са по-тежки от дневните и много малко от тях са подходящи само за мазната кожа. Ако чувствате необходимост от употреба на нощен крем и имате мазна и комбинирана кожа, най-добре е да се възползвате от дневния крем, който трябва да съдържа витамини А и С - те притежават способността да възстановяват кожата, а също така и компоненти, които изграждат бръчките.

3. ОВЛАЖНЯВАЩИЯ КРЕМ ЗА КОЖА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.

Някои жени смятат, че независимо от типа кожа трябва да се използва овлажняващ крем. И това не е така. Ако чувствате, че вашата кожа е добре овлажнена, използването на такъв крем не е задължително. Все още остава спорно мнението за това дали липсата на овлажняващ крем ще доведе до по-ранната поява на бръчки.

4. КРЕМЪТ НА ОЧИ СЕ ИЗПОЛЗВА КОЛКОТО МОЖЕ ПО РАНО

Това се прави с цел профилактика на бръчките. Може и по-рано, но най-добре е той да бъде използван след 30 годишна възраст. При това трябва да бъде не само овлажняващ, но и да съдържа активни компоненти за борба с бръчките, торбичките под очите и пигментните петна.

5. ТОНИКЪТ ЧИСТИ НАЙ-ДОБРЕ КОЖАТА

В края на деня лицето трябва да се почисти първо с пяна или с гел, а след това с тоник. Пяната или гелът добре почистват кожата от грима и мръсотията. Затова ако добавите и тоник, рискувате да изсушите кожата на лицето си. Но ако не можете без тоник, избирайте такива видове, които не съдържат спирт.

6. ДОБРЕ ПОЧИСТЕНАТА КОЖА Е СТЕГНАТА

Усвщането за стегнатост след употреба на пяна или гел означава, че кожата е добре почистена. Това не е така. Ако усещате кожата си стегната, това означава, че тя се нуждае от естествени масла, които ще я овлажнят и ще и помогнат в борбата с появата на обриви и пъпки.

 

Още по темата