За Жени Здраве СТОМАХЪТ ПАРИ! ЯЖТЕ КАРТОФИ!

СТОМАХЪТ ПАРИ! ЯЖТЕ КАРТОФИ!

Здраве - Здраве

Чувството за парене в стомаха се дължи на повишена киселиност, която предизвиква неприятните оригвания.

За да се излекува въпросното неразположение, един от главните ви съюзници е картофът.

 

Нарежете на ренде един суров картоф с кората и към изтискания сок добавете гореща вода - 2 или 3 части от неговия обем, сместа се изпива сутрин на гладно, на обяд преди ядене и вечер преди лягане.

Сокът от картоф трябва да се приготвя и изпива веднага - да не се оставя да престоява, понеже бързо се разваля при съприкосновение с въздуха.

Ако паренията не изчезнат съвсем след това лечение, вземайте след ядене по една лъжичка въглен, размит с топла вода. Топлата вода се изсипва върху въглена и сместа се изпива. Ако нямате въглен, пригответе си такъв от изгоряло липово дърво, който се счуква, смесва се с топла вода или овесени или други житни ядки.

По описания начин на приготвяне въгленът се поглъща лесно и неутрализира стомашната киселина. Ако ви е трудно да изпиете въглена, попарете го с топла вода и го прецедете през марля или памук. Ще имате същото неутрализиращо въздействие.

Подобен ефект се постига и при изпиване на глина с малко вода. Ако нямате глина, няколко глътки суроватка ще донесат временно облекчение. Добре е да дъвчете сурови овесени ядки - за предпочитане пред не толкова безобидната сида бикарбонат.

За основно лечение на стомашните парения, нормализиране и стабилизиране на стомашните секреции е нужно да спазвате успокояваща диета, лишена от подправки и бедна на сол, като избягвате също така и рафинираната захар, сладкишите.

Добре действа също така отвара от млада метличина.

 

Още по темата