За Жени Диети ШЕСТ ПОЛЗИ ОТ ХОДЕНЕТО ПЕШ

ШЕСТ ПОЛЗИ ОТ ХОДЕНЕТО ПЕШ

Няма друг сезон, които да е по подходящ за разходки от пролетта - независимо дали сред природата, или по улиците. Лекари и диетолози са единодушни, че ходенето пеша всеки ден в продължение поне половин час е едно от най-хубавите неща, които човек може да направи за себе си. Ето 6 конкретни ползи от него:

 

1. Помага за предотвратяване на затлъстяването. Ако правите поне по 2000 крачки на ден, можете да бъдете сигурни, че няма да качите нито килограм. Освен това разходките помагат за укрепването на мускулите и за подобряване на метаболизма.

2. Намалява риска от ракови заболявания. Многоброините изследвания са доказали, че ходенето пеша се бори ефективно срещу появата на рак на гърдата и дебелото черво.

3. Намалява риска от инфаркт и сърдечни болести. Разходките са изключително полезни за сърцето, защото раздвижват кръвта. Изследвания са установили, че ходенето пеша между 30 и 60 мин. на ден противодейства на развитието на сърдечни болести.

4. Намалява риска от диабет. 30 мин, разходка на ден помага за предотвратяване на поява на диабет и при двата пола. За хората страдащи от тази болест, ходенето пеша е полезно за балансиране на нивото на кръвната захар.

5. Подобрява настроението и премахва стреса. Доказано е, че по време на разходка тялото започва да освобождава ендрофини, които повдигат духа и създават усещане за щастие.

6. Помага за предотвратяване на еректирална дисфункция. Какъв по-добър повод за мъжете от време на време да слизат от колите и да ходят пеша.

 

Още по темата