За Жени Ръце и нокти Ръце ГЪВКАВОСТ И ДВИЖЕНИЯ

ГЪВКАВОСТ И ДВИЖЕНИЯ

Човешките пръст, ръце и китки са създадени за да се движат.
С времето и систематичното натоварване обаче всички ние изпитваме болки в крайниците.



СИНДРОМ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО НАТОВАРВАНЕ:
Също известен като увреждания, причинени от редовно претоварване, е терминат, обединяващ редица състояния, като дискомфортр или постояни болки в мускулите, сухожилията и други меки тъкани. Обикновено причината за появата или изострянето на тези симптоми са неподходящи работни условия, които включват повтарящи се или изискващи усилия движения, както и сковано, неестествено положение на тялото например при музикантите или работници в фабриките.
НАЙ-ЧЕСТИ ПРИЗНАЦИ НА БОЛЕСТТА:
са подуване, схващане, ограничена подвижност и слабост в или около мускулите и сухожилията на гърба, врата, раменете, лактите, ръцете и китките и пръстите. Появяват се затруднения при задържането на предмети или инструмент в ръцете, което се отразява на трудоспособността.
СИНДРОМ НА КАРПАЛНИЯ ТУНЕЛ:
Това е притискане на средния нерв в китката, което причинява болка, скованост  и изтръпване на палеца, показалеца и средия пръст на засегнатата ръка. Болестта поразява основно хора, които работят предимно с пръсти. Болкоата е склонна да се засилва предимно през ноща, като състоянието постепено се влошава след няколко седмици. Постарайте се да избягвате движенията, причиняващи болка и се консултирайте с лекар.
ТЕНОСИНОВИТ:
Той  се характеризира с болки и подуване на сухожилията, най-често на ръцете и китките.
ЕПИКОНДОЛИТ:
Това състояние се съпровожда с болка и чувствителност на мускулите и сухожилията около лакътя. 
СТАТИЧНО УВРЕЖДАНЕ НАМУСКУЛИТЕ:
Придобива се, когато мускулите трябва да поддържат някоя част на тялото, неподвижна за дълъг период от време и това довежда до болки и схващания в мускулите, а често и в раменете и врата.

 

Още по темата