За Жени Лице и кожа АЛОЕТО - ДАР В КОЗМЕТИКАТА

АЛОЕТО - ДАР В КОЗМЕТИКАТА

Често подмладяващата козметика ни е под ръка - само трябва да отидем до прозоречния перваз и да си откъснем лист от саксията с домашно алое.

В козметологията то почти няма равно на себе си - специалистите са установили, че сокът от алое съдържа биостимулатори, които активизират жизнеността на клетките, освен това оказват тонизиращо, освежаващо, смекчаващо въздействие върху кожата. Освен това алоето ускорява процеса на възстановяване на клетките на кожата. В неговото лечебно въздействие можете да се убедите сами, тъй като приготвянето на маски и лосиони на основата на алое никак не е трудно. Щом откъснете листа от саксията с алое, го измийте с преварена вода и го оставете в хладилника за 10-12 дни. През това време неговият сок ще придобие особена сила.

МАСКА ЗА  СУХА И УВЯХНАЛА КОЖА

Полезно е да избърсвате лицето си или да си  правите компресчета с пресен сок от алое. Повторете процедурата 2-3 пъти седмично и ще получите поразителен резултат.

Ето и друга рецепта - смесете 2 чаени лъжички от какъвто и да било мазен крем с 1 чаена лъжичка сок от алое и 2 чаени лъжички растително олио и нанесете тази маска върху лицето и шията си. Стойте с нея 10 минути. След това с тампонче памук свалете маската и си поставете белтъчна маска също за 10 минути / един белтък се разбива с четвърт чаена лъжичка сол/, след това изплакнете лицето си с настойка от жълт кантарион или от салвия /конски босилек/. Кожата ви ще стане по ъвлажнена, ситните бръчици ще се изпънат, отпуснатата кожа ще се превърне в гъвкава и стегната.

МАЗНА ЛИ Е КОСАТА ВИ?

Два часа преди да си измиете косата, втрийте в кожата на главата си сок от алое. Впрочем това ще ви избави и  от пърхута и ще укрепи корените на космите.

Чупливата боядисана коса направо ще живне след такава маска : смесвате 1 чаена лъжичка сок от алое, 1 с.л. мед и 1 чаена лъжичка рициново масло. Нанасяте маската половин час, преди да измиете косата.

 

Още по темата