За Жени Здраве БОЛКИТЕ НИСКО В КОРЕМА МОЖЕ ДА СА ПРИЗНАК НА СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

БОЛКИТЕ НИСКО В КОРЕМА МОЖЕ ДА СА ПРИЗНАК НА СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

Здраве - Здраве

Женските болести обикновено се съпровождат с болки ниско в корема, със сърбеж и парене на въбшните полови органи, с отделяне на секрети от влагалището. Много често те са с неприятен дъх и цвят. И още;  понякога се появяват обриви по половите органи и се покачва температурата.

 

Съществуват болести, които протичат скрито и по никакъв начин не се проявяват външно. Никаква температура, от време на време може да се появят болки в корема, но може и да не се появят. Освен това преминават бързо, въпреки, че след известно време възникват отново. При такива заболявания се отделят и неприятни секрети от влагалището, но и те се появяват периодично, а не постоянно.

Далеч не всяка жена с такива замъглени и неконкретни оплаквания отива при лекар, защото не се чувства болна. Най-много да се консултира с приятелка и да си купи поливитамини и различни рекламирани лекарства с надеждата да се ''избави'' от всички полови инфекции ''веднъж завинаги''.

Основната опасност на болестите със замъглени симптоми е това, че те почесто предизвикват усложнения от другите женски заболявания. Те обикновено се откриват в късни стадии.

АКО НЕ СЕ ЛЕКУВАТ НАВРЕМЕ, ГИНЕКОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО:

- Злокачествени тумори - например папиломния човешки вирус предизвиква рак на шийката на матката.

- Нарушение на менструалната функция - при възпалителни увреждания на яйчниците. А това може да стане причина за образуване на миома на матката и заболяванията на нейната лигавица - ендометрия.

- Хронична, периодично възникваща болка ниско в корема, която не преминава с болкоуспокояващи.

- Проблеми със зачеването и износването на бременността.

Затова колкото по рано жената се обърне за помощ, толкова по добре.

ЕРОЗИЯ НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА - Това означава увреждане на повърхностния слой на клетките от маточната шийка. В резултат на това се образуват ранички и гнойни язви или става израждане на нормалните клетки. Единствения признак на ерозията са незначителни кръвни секрети, които се появяват след полов акт, при геникологичен преглед и промивки чрез впръскване.

МИОМА НА МАТКАТА - За образуване на този вид доброкачествен тумор е виновно разрастването на мускулните клетки по стените на матката. По принцип при тази болест не се появяват нито болки, нито отделяне на секрети. Въпреки, че от време на време се случват менструални течения между отделните цикли. Миомата може да се открие от лекар-гениколог по време на преглед.

 

Още по темата