За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО СЛЪНЧЕВИТЕ БАНИ ИМАТ И ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

СЛЪНЧЕВИТЕ БАНИ ИМАТ И ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Трябва да се отнасяме разумно към слънчавите бани. Те си имат своите плюсове. Под влияние на ултравиолетовите лъчи се произвежда витамин D3. Той ни помага да се справим с редица заболявания - укрепва костите, участва в процеса на произвеждането на червените кръвни телца.

Слънчевите бани предотвратяват развитието на бъбречнокаменна болест и до известна степен стимулират имунната система.

Но не си заслужава да се подлагате твърде дълго на слънчевите лъчи. Това,обратно, води до отслабване на имунитета. За жените загарът е като профилактика на остеопорозата. От друга страна, продължителният престой на слънце е фактор за преждевременното състаряване на кожата.

ВНИМАНИЕ !

За предпочитане е да правите слънчеви бани сутрин и в късния следобед, за да избегнете силната слънчева светлина. Тя е доста агресивна и травмира кожата, като и придава синкави-сив отенък. Когато сте на открито, задължително трябва да използвате крем със защитен фактор. А когато се върнете у дома, например след плажа, слънцезащитните продукти трябва да се отстранят от кожата, след това се нанася специален крем или лосион. Тези средства са добри за възстановяване на кожата, предотвратяват фотостареенето. Ако страдате от  някакви заболявания, например на черния дроб, не трябва да прекалявате със слънчавите бани. Безсмислено, а понякога и рисковано е да прекарвате времето си на плажа с бутилка вино или бира.Алкохолът и слънцето са несъвместими, както и някои лекарства като антибиотиците.

Последна промяна (Четвъртък, 15 Април 2010 20:41)

 

Още по темата