За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ЗА КАКВО ПОМАГАТ КОМПРЕСИТЕ

ЗА КАКВО ПОМАГАТ КОМПРЕСИТЕ

ГОРЕЩ КОМПРЕС ПРИ БОЛКИ В МУСКУЛИТЕ

Ще ви трябва една кърпа и гореща вода. Загрейте водата, но не и да заври. Сгънете кърпата така, че да може да обхване само областта, върху която ще слагате компреса.Потопете навитата кърпа в купата с вода, внимателно изцедете и сложете на болното място. Оставете компреса да стои, докато се охлади кърпата.

 Ако е необходимо, повторете процедурата. Този компрес не трябва да се използва, ако сте получили травмата токущо. В този случай трябва да приложите към болезнените места не топъл, а студен компрес.

''ОРИЗОВИ ЧОРАПИ'' ПРИ БОЛКА И ДИСКОМФОРТ

Това е универсален компрес може да се прилага топъл или студен. Ще ви трябва само суров ориз и чисти чорапи. Сложете ориза в един чорап, така че да може лесно да се разстила. Завържете чорапа с конец или панделка.

За приготвянето на топъл компрес, сложете чорапа с ориз в микровълновата за 1 минута, а за студен - в хладилника за 45 минути. Стръскайте чорапа и го сложете върху желаното място. Към ориза можете да добавите няколко капки ароматни масла или изсушени билки. Вместо чорап можете да използвате малка торбичка от плат, а вместо ориз - костилки от череши, царевица, ленено семе, елда или сол.

Последна промяна (Четвъртък, 15 Април 2010 14:13)

 

Още по темата