За Жени Здраве СВАЛЯТ СЕ КИЛОГРАМИ И БЕЗ ДИЕТИ

СВАЛЯТ СЕ КИЛОГРАМИ И БЕЗ ДИЕТИ

Здраве - Здраве

Дневната доза калории, с които тялото ни се зарежда, се разпределя така : 40-43% идват от мазнините, 15% - от белтъчините, 45% -от въглехидратите основно под формата на бързо усвояващи се захари /сладкиши, конфитюри, газирани напитки/, които се отлагат под формата на мазнини.

 

Плодовете и зеленчуците играят второстепенна роля в менюто, макар че именно те са главният източник на необходимите за организма витамини и мунерали. Дори питейната вода - единствената полезна напитка, все повече бива изместена от сладки питиета при децата и по-лек или по-силен алкохол при възрастните. Всичко това се отразява пагубно и на външния вид и на здравето.

За да се свали наднорменото тегло, трябва да бъдат коригирани хранителните навици. Най-простото правило е да се храним умерено само с  качествени , полезни за здравето ни продукти. Такива са  биопродуктите - те съчетават най-добри хранителни свойства и са носители на 100% естествени биологични характеристики. Включването им в ежедневното меню подобрява общото здравословно състояние, доставя необходимите витамини на организма и помага в битката срещу излишните килограми.

Диетите невинаги дават желания резултат, а и в повечето случаи след прекратяването им предишното тегло се възстановява. С биопродуктите нещата не стоят така. Правилно подбрани според тяхната важност и необходимост за организма, те притежават удивителното свойство да го засищат добре, съдържайки необходимото количество калории. Предпочитанията трябва да бъдат насочени към  зърнените биокултури, сухите плодове, картофите, макаронените биоизделия, осигуряващи основното количество енергия на организма. Всяко хранене трябва да включва и плодове и зеленчуци - био естествено.

Колкото по разнообразно е менюто, толкова по пълноценен е приемът на витамини, минерали и растителни влакна, необходими за правилното функциониране на всички системи на организма.. Биопродуктите намаляват апетита и потребността от сладки неща, потискат образуването на мазнини, възпрепятстват всмукването на гликоза, освен това няма странични ефекти.

 

Още по темата