За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ОЧИТЕ ПОДСКАЗВАТ НЕ САМО ЕМОЦИИ, НО И СКРИТИ БОЛЕСТИ

ОЧИТЕ ПОДСКАЗВАТ НЕ САМО ЕМОЦИИ, НО И СКРИТИ БОЛЕСТИ

Очите са едни от най-загадъчните органи в човешкото тяло. Те са не само огледало на душата, те могат да бъдат огледало и на някои болести, които вече се развиват в организма, но още не са се проявили.

Силноподпухналите клепачи са признак за начален стадии на образуване на камъни в жлъчния мехур. и още;
- СЪЛЗЯЩИТЕ ОЧНИ ЯБЪЛКИ - наред със зачервени кръвоносни съдчета на роговицата свидетелстват за развиваща се глаукома.
- АКО РЕДОВНО ПОЛУЧАВАТЕ БЯЛ СЛУЗЕСТ налеп по очите, прегледайте се за катаракта.
- МАЛКИТЕ ТЪМНИ ПЕТЪНЦА под очите са повод за това да проверите бъбреците си - може да се образуват камъни в тях.
- ЕЧЕМИКЪТ може да означава наличие на инфекция. А може би ви предупреждава да ограничите употребата на мазна храна, която затръднява работата на черния дроб и жлъчния мехур.
- АКО КОЖАТА ПОД ОЧИТЕ ВИ е придобила виолетов или кафеникав отенък - това е сигнал да прегледате бъбреците си, нивото на глюкоза в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечносъдовата система. Някъде в тези органи се е получило нарушение.
- ЧЕСТОТО МИГАНЕ МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК не само за неувереност в себе си, но и на заболяване на нервната система и черния дроб.
- АКО СЕ ЗАГЛЕДАТЕ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ПОВЪРХНОСТ НА КЛЕПАЧИТЕ , при здравия човек тя трябва да е с розов цвят. Ако обаче се окаже изразено червен, значи става дума за нарушено кръвообръщение, разстроиство на храносмилателната система или проблеми в половата сфера.
- ЗА НАРУШЕНО КРЪВООБРЪЩЕНИЕ сигнализира и белият цвят, по вътрешната повърхност на клепачите. В случая по-скоро става дума за желязо-дефицит.

Последна промяна (Четвъртък, 04 Март 2010 22:06)

 

Още по темата