За Жени Здраве НАЙ-ОПАСНИТЕ СИМПТОМИ

НАЙ-ОПАСНИТЕ СИМПТОМИ

Здраве - Здраве

Паренето на езика съпровожда много инфекциозни заболявания. След като заболяването отзвучи, престава да ви безпокои и паренето. Ако това не се случи, причината трябва да се търси в липсата на витамини, в нарушаване процеса на произвеждането на кръвта, анемия.

Яснота могат да дадат само изследванията.
Крампи в мускулите, особено през нощта. Причината е пренатоварване на мускулите или силен дефицит на магнезий в организма. В най-лошия случай може да се заподозре развитието на на някакво венозно заболяване. Консултирайте се с личния си лекар.
Кариес, въпреки факта, че се грижите добре за  зъбите си. Причината може да се потърси и в приемането на различните лекарства, най-често - антидепресанти.
Схващане отново и отново. Следва да се консултирате с ортопед. Не се изключват остеопороза.
Прекомерно падане на косата. Ежедневно човек може да загуби до стотици косъма, това е нормално. Тежките хормонални нарушения се проявяват само когато косата пада на цели кичури изведнъж или започне да се появява оплешивяване. Причината може да е анемия, липса на хемоглобин, стрес.
Подуване на краката и глезените, не само от топлина и от напрежение. Проверете дали тези симптоми няма да изчезнат, ако полижите известно време с повдигнати на повисоко крака. В същото време си помислете, дали не сте добавили излишни килограми към теглото си. В този случай причината може да бъде в дисфункция на щитовидната жлеза.
Световъртржа само в редки случаи е безвреден. Най-често засяга жените с ниско кръвно налягане. Ако налягането е нормално, причина може да е високата захар в кръвта. Ако световъртежа е придружен от шум в ушите, може да имате проблеми с кръвообръщението. Има над 300 причини за възникване на световъртеж, а истинската може да бъде индентифицирана само след цялостни изследвания.
Заболяванията на очите показват нежеланието ви да видите нещо в самия себе си или в живота си. Когато срещнете малки деца с очила, може да предположите, че имат някакви проблеми в къщи. Те буквално отказват да гледат това което става около тях.
Когато човек има проблеми с ушите си, това означава, че в живота му се случва нещо, за което той дори не иска да чуе.Болки в ушите са намек, че това, което чувате, не ви харесва. Затова е вредно да изливате гнева си пред дете.
Когато сме много уплашени, ние създаваме около главата си ''стоманен кръг'', т.е.високо напрежение. Косата израства от космените фокули. Когато създаваме голямо напрежение в черепа, тези фокули се затварят автоматично, а косата започва да умира и да пада. Ако стресът продължава непрекъснато, косата спира да расте. Резултатът е плешивост. Жените започват да оплешивяват, когато се намесиха в бизнес света на мъжете. Много експерти са убедени, че плешивоста е  резултат от меланхолия и  страх от живота.
Проблемът с гърлото възниква от усещането, че ние нямаме права и от чувството за малоценност. Ако е съпътствувано от простуда, към това се прибавя и объркване. Ларингита означава, че ние сме толкова зли, че дори не можем да говорим. Гърлото, освен това е част от тялото където е съсредоточена цялата ни творческа енергия.
БНИМАНИЕ!
Ако откриете подобни признаци у себе си, не се притеснявайте да ги споделите с личния си лекар или с психолог.

 

Още по темата