За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ДЕВЕТ СИМПТОМА НА НЕРВНИЯ СРИВ

ДЕВЕТ СИМПТОМА НА НЕРВНИЯ СРИВ

В днешно време навсякъде се говори и пише за нервен срив. Животът ни наистина е много напрегнат. Много от нас изпитват стрес, който постепенно се натрупва. И все пак има някакви признаци, по които човек да разбере, че го заплашва нервен срив.

Психолозите определят 10 основни признака за наближаващ нервен срив.
1. Човек изпитва хронична умора и слабост.
2. Ако някой го помоли за нещо, това предизвиква необяснима злоба у него.
3. Хората, намиращи се на границата на нервния срив, са склонни към самокритика. Най-често те обвиняват себе си за това, че им се налага да се примиряват с обстоятелствата.
4. Прекалената раздразнителност също е присъща на хора, намираща се на границата на нервния срив.
5. Ако имате усещането, че ви заобикалят само врагове и вие няма къде да се скриете, значи наистина е налице същият този нервен срив.
6. Думи и постъпки, които преди не са предизвиквали никакви емоции у вас, сега ви засягат. На вас ви се струва, че всеки и всички искат непременно да ви оскърбят и засегнат.
7. Предвестници на нервния срив често са острото главоболие и нарушеното храносмилане.
8. Преди нервен срив хората обикновенно страдат от безсъние и депресия.
9. Чувството за безпомощност при тези, които са пред нервен срив, обикновено се съпровожда с излишна подозрителност, а понякога и с мания за преследване.
За да избегнете нервния срив, е необходимо да познавате  точно причините, които го предизвикват.И по-точно, причините за стреса. При всички хора те са различни, но психолозите все пак определят два вида - семейството и работата. Ако човек има проблеми в семейството или в работата, той по-скоро изпитва стрес именно поради тези проблеми. Ако не можете самостоятелно да се справите, по добре се обърнете за помощ към професионалист психолог. Той ще ви помогне да намерите изход от ситуацията.

Последна промяна (Събота, 27 Февруари 2010 20:41)

 

Още по темата