За Жени Здраве ПРЕМАХВАНЕТО НА СЛИВИЦИТЕ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА

ПРЕМАХВАНЕТО НА СЛИВИЦИТЕ Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА

Здраве - Здраве

Отстраняването на сливиците е радикален метод за излекуване на ангината или тонзилилита.  Но за съжаление този метод има редица сериозни недостатъци. След такава операция отслабват защитните сили на организма и вместо с ангина, ще се сблъскате с чести простуди, трахеит и бронхит.

 Освен това учените предполагат, че отстраняването на сливиците в детска възраст се отразява негативно на половото съзряване. Затова тази операция се назначава само по строги показания, т.е. ако изключително много се налага. Това означава 4 пъти в годината или 5 пъти за две години да развивате ангина. Увеличените сливици също са показание за операция, защото пречат за нормалното дишане, предизвикват нощно хъркане и синдром на спиране на дишането по време на сън. Алтернатива на традиционната операция са щадящите методи за отстраняване на сливиците. Такива са лазерните операции и криохирургията. Те решават въпроса  само с един  сеанс и са почти безболезнени. Извършват се с местна упойка. При тези нови методи се изрязва само инфектираният слой от сливиците, а не целият орган.
ТОВА Е ИНТЕРЕСНО: В последно време все по популярен става терминът психосоматика, който обединява и телесните, и психологическите прояви на болестите. Ако се вярва на тази наука, съществува тясна връзка между симптомите на заболяването и характера на хората. Така например болестите в гърлото ''ни предупреждават'', че трябва да променим отношението си и към своите близки, и към самите себе си. Ако боледуват децата, това означава, че не са им достатъчни нашата грижа, доброта, разбиране, общуване. Може би ако проявим малко повече родителска любов и внимание към детето си, ще го избавим по-бързо и надеждно от хроничния тонозолит.

 

Още по темата