За Жени Коса ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ЛИЦЕТО СВИКВА С КРЕМА, КОСАТА - С ШАМПОАНА, ЗАТОВА ПЕРИОДИЧНО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНЯТ

И ТОВА ТВЪРДЕНИЕ НЕ Е ТОЧНО! Подобна смяна не е наложителна, защото причина за намаляване на ефекта всъщност е друга.

Когато започнете да използвате една или друга козметика, кожата зажадняла за подхранващи, овлажняващи и други активни съставки, започва да ги поема активно и да се възстановява бързо. Щом дефицитът бъде запълнен положителният резултат не е толкова видим. Създава се впечетление, че тя е  престанала да реагира на крема, които използвате. Същото е и с косата.

ОТВАРАТА ОТ МАГДАНОЗ ИЗБЕЛВА ПИГМЕНТИТЕ ПЕТНА ОТ ЛИЦЕТО

СЪМНИТЕЛНО! Въпреки наложилата се представа, че отварата от магданоз може да изсветли луничките, истината е че тя притежава избелващи своиства. Много по активно действие в това отношение има сокът от лимон , грейпфрут, киви. Ако не сте почитатели  на алтернативната домашна козметика, отстранявайте прекомерната пигментация с помощта на  специалните козметични средства, чийто избор днес е богат. Те съчетават успешно козметичния ефект с лечебното действие.

ЕПИЛАЦИЯТА Е ПРОТИВОПОКАЗНА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ!

ВНИМАНИЕ! Подобна препоръка се отнася конкретно до болезнените методи, тъй като болката може да провокира изхвърляне на плода. Вреден за бременните майки е и светлинния метод на епилиране. Чувствителноста  на бременните към подобни въздействия е много висока, кожата реагира на фотомодулацията с усилена пигментация. През 9-те месеца на очакване на потомство се въздържаите от химическа епилация, защото всичко, което се нанася върху кожата, навлиза в кръвта и не се отразява добре на бебето.

Последна промяна (Събота, 13 Февруари 2010 18:14)

 

Още по темата