За Жени Коса ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ГЛАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ МИЕ С ГОРЕЩА ВОДА

ГРЕШКА! Горещата вода усилва дейността на мастните жлези, затова след такава процедура и нормалната, и мазната коса ще изглеждат зле, а сухата ще си остане суха, омазняването й няма да бъде регулирано.

 Нещо повече - косата дори може да пострада от прекалено високата за нея температура на водата. Всъщност тя трябва да е топла, около 35 градуса. След шампоана / и балсама/ косата се изплаква първо с топла, след това с хладка  вода. Контрастът  укрепва корените и спомага за затварянето на микроскопичните люспички по цялата дължина на косъма, като не му позволява да се разслоява и накъсва.Максимално рядко използвайте сешоар. Включвайте го на най-ниска степен и изсушавайте косата от разстояние 40 см.Сухият горещ въздух я лишава от влага и естествен блясък, прави я чуплива.

ЗА ДА Е ГЪСТА И ЛЪСКАВА, КОСАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕСВА ВСЕКИ ДЕН ПО 100 ПЪТИ

МИТ! Този съвет е бил актуален, но в далечно минало, когато жените са използвали дървен гребен и са миели косата си само за празник. За да отстранят мазнината и мръсотъята, те втривали в корените на космите брашно и след ги разресвали с гъст гребен. Ако днес със същата интензивност решите своята грива, изсушена от миенето с шампоан, вие рискувате тя да започне да оредява. Зле ще й се отразят и съвременните четки от пласмаса или с метални ''игли'' върху гумена основа. Най-добре е да използвате дървен гребен с редки закръглени зъби. Така се осигурява свободен достъп на въздуха до кожата на главата и космените луковици, ''оста'' на косъма се заглажда. Този вид гребен е идеално средство за всекидневна грижа за косата. С него може да я решите активно 2 пъти - сутрин и вечер. Друг, с по-гъсти зъби използвайте за прически.

ЩАМПОАНЪТ 2 В 1 Е ИДЕАЛНО РЕШЕНИЕ

НЕ Е СЪВСЕМ ТАКА! Този шампоан наистина е добър, но не във всички случаи. Миещите средства с двойно действие са удобни и подходящи при екскурзии, командировки и други пътувания.В домашни условия е за предпочитане да се използват отделни продукти - шампоан и балсам.При опаковката 2 в 1 двете козметични сресдства до известна степен се неутрализират и крайният ефект не е такъв какъвто е  при използването на отделни флакони. Всяка съставка на миещия тандем решава противоположни задачи - шампоанът разтваря мазнините върху косата и кожата на главата, а балсамът има за цел да ги покрие със специялен мастен слой. За всекидневна употреба избирайте средства за комплексна грижа за косата. Програмата минимум е шампоан за почистване, балсам за овлажняване и премахване на статичното електричество, маска за подхранване и възстановяване структората на косъма, продукт за изплакване, които да покрие косата със защитен филм и да улесни разресването. Най-добре е всички те да са от една и съща марка. Така взаимно усилват своето действие.

Последна промяна (Неделя, 14 Февруари 2010 20:02)

 

Още по темата